Nincs utánfutó Knott nélkül!
Minden alkatrész egy kézből.

Hasznos tudnivalók

Szeretnénk, ha még könnyebben eligazodna az utánfutó témában egyre bővülő szakmai tudásanyag gyűjteményünkben. Ezért elkészítettük az Autóflex-KNOTT Utánfutó (Technikai ) Kisokost, amelyből egyfajta tartalomjegyzékként az összes cikkünk, hasznos anyagunk elérhető. Az új tartalmainkkal folyamatosan bővítjük.

Kellemes csemegézést kívánunk!

8 pontos checklista az utánfutó fékbeállításához

Évente kétszer érdemes ellenőrizni az utánfutó fékbeállításokat. Összeállítottunk egy 8 pontos checklistát az utánfutó fékbeállításához. Kattintson az alábbi linkre és nézze meg Ön is!

Checklista az utánfutó fékbeállításához


Tolatóautomatával szerelt mechanikus fékek megkülönböztetése

Az alábbi képek alapján könnyen megkülönböztethető a fék szerelési oldala.Fekek


13-pólusú csatlakozó bekötés

A mellékelt letölthető állományban segítséget kap a 13 pólusú csatlakozó szabványos bekötéséhez.


7-pólusú dugvilla és dugaljzat bekötése

A mellékelt letölthető állományokban segítséget kap a 7-pólusú dugvilla és a dugaljzat szabványos bekötéséhez.


Gumi ABC

Gumiabroncs vásárlásnál nem tudja mit jelentenek az abroncs oldalán levő számok és betűk?

Segítünk Önnek a „titok” megfejtésében. Segítség a gumiabroncs jelek megfejtéséhez.


Az Autóflex-KNOTT Utánfutó (Technikai) Kisokos  szakmai cikkei

A gépjármű és a vontatmány közötti másodlagos biztosítást drótkötelek és láncok biztosítják. Ezek fő feladata, hogy az összetartozást biztonságtechnikai kapcsolatként még erősebbé tegyék. A drótkötelek és láncok széles választéka megtalálható az Autóflex KNOTT kínálatában. A részletekért olvasson tovább!

Utánfutóknál a másodlagos biztosítás is kötelező elem >>


A gépjárműt és a vontatmányt villamossági kapcsolatát is biztosítani kell, az áramellátás és a biztonságos közlekedés érdekében. Miért fontos? Olvassa el a kapcsolódó cikkünket!

Felvillanyozó kapcsolat autó és utánfutó között >>


A vonógömb és a hozzá passzoló kapcsolófej adja a gépjármű és az utánfutó mechanikai kapcsolódási pontját. Laikusnként gondolhatjuk azt, hogy felakasztjuk a futót és kész! Ám ennél kissé bonyolultabb a helyzet. Most részletesebben írunk a témáról.

A vonógömb a biztos kapcsolat (egyik) titka >>


Az utánfutók egyik legfontosabb része a tengely. Az Autóflex-KOTT fő profilja az utánfutó tengelyek gyártása, a szívünk egy jelentős csücske. Az alábbi cikkünkben röviden bemutatjuk az utánfutó tengelyek fájtáit és hasznos tanáccsal látjuk el vele kapcsolatban.

Az utánfutók lelke: a tengely >>


Ahogy minden járműnél, úgy az utánfutóknál is fontos szerepet töltenek be azok az alkatrészek, amelyek elnyelik az útegyenetlenségekből adódó zötykölődéseket. Ha viszont megszűnik a kerekek normális úttartása, akkor sejthetjük, hogy valami gond van.

Ha ezt a hibát észleli utánfutójánál, gondoljon a torziógumikra! >>


Bár az Autóflex-Knott fő profilja az utánfutó megmozgatásához szükséges alkatrészek gyártása és forgalmazása, sok kiegészítő termék is megtalálható a kínálatunkban. Többek között csúszásmentes rétegelt lemezek is, amelyeket neveznek platóanyagnak vagy impregnált rétegelt lemeznek is. Mire figyeljen a választásnál? Az alábbi cikkben eláruljuk!

A tartós rétegelt lemez választás titka >>


Az utánfutó műszaki állapotára folyamatosan oda kell figyelni a biztonságos közlekedés érdekében. Azonban érdemes a téli és a tavaszi használatra is külön felkészíteni. Utóbbi lépéseit foglaltuk össze az alábbi cikkben.

Közeleg a tavasz, elő az utánfutókkal! >>


Ahogy minden járműnél lényeges, hogy a közúton jól láthatóak legyenek. Az utánfutóknál kiemelten fontos, hogy időben látható legyen, ha járművéhez utánfutó vagy lakókocsi is csatlakozik. Ellenkező esetben a balesetveszély fokozódik.

Látni és LÁTSZANI, fontos információk az utánfutók világításáról >>


Az utánfutók esetében kiemelt figyelmet kell fordítani az álló helyzetben történő stabilizálására is. Üzleti felhasználóknak, standoknak ez még fontosabb. A biztonságos parkolás érdekében fontos a kiváló minőségű, tartós alkatrészekkel szereljük az utánfutót. Ehhez adunk tippeket.

3 nélkülözhetetlen alkatrész az utánfutó stabil tárolása, parkolása érdekében >>


Az utánfutó kapcsolófeje nagy jelentőséggel bírnak a közlekedésbiztonság területén, így rendszeresen szükséges ellenőrizni. Alábbi cikkünkben hasznos információkat írtunk a kapcsolófejekről.

Kapcsolófej-kisokos utánfutókhoz >>


Előbb-utóbb minden utánfutó felhasználó szembesül azzal, hogy az utánfutóval nem csak előre, hanem hátramenetben is kell közlekedni. Ebben a cikkünkben az utánfutó tolató-automatika működését vettük gorcső alá.

Az utánfutó tolató-automatika működése >>


Az utánfutóval történő biztonságos közlekedés érdekében elengedhetetlen az utánfutó rendszeres ellenőrzése és az évszaknak megfelelő karbantartása. A tél közeledtével az alábbi lépéseken kell végigmenni.

Készítse fel utánfutóját a téli használatra! >>


Utánfutó elsődleges biztonsági rendszere a fék. Különösen figyelni kell a használatból eredő kopásának, esetleges meghibásodásának kiküszöbölésére. Ehhez írtuk utmutatónk.

Fékek, pótalkatrészek utánfutójához első kézből >>


Alábbi cikkünkben egy fillérés, de nagyon praktikus utánfutó kiegészítőt mutatunk be, amely fontossága használat közben válik világossá. Önnek van már?

Az utánfutó legékesebb tartozéka >>


A közlekedés mellett az ipar számos területén fontos a különböző berendezések mobilitása. Az Autóflex-KNOTT egyedi és standard tengelyivel bármilyen felépítményt mozgásba hozunk.

Mozgásba hozunk bármilyen felépítményt! >>


Egyedi és standard utánfutó alkatrészek széles kínálatával várjuk az utánfutó tulajdonosokat és az utánfutó gyártókat is.

AUTÓFLEX-KNOTT KFT. – Egyedi és standard utánfutó alkatrészek bármekkora mennyiségben >>