Nincs utánfutó Knott nélkül!
Minden alkatrész egy kézből.

Sajtóvisszhang

Tárolókapacitás bővítés az Autoflex-Knott Kft-nél

Rend és átláthatóság

A kecskeméti székhelyű Autoflex-Knott Kft. bővítette tárolókapacitását,
s ennek megvalósításában a Logi-Store Kft. nyújtott gyors és hatékony segítséget.

– Cégünk, amelyet H. Szabó Sándor alapított 1982-ben, jó példája annak, hogy egy magyar gyártó is képes nemzetközi sikereket elérni előrelátó üzletpolitikát folytatva. A hosszú távú stratégia mentén 1994-ben az alapító értékesítette 50%-os tulajdonrészét egy szakmai befektetőnek, a német Knott vállalatnak, így a cég Autoflex-Knott Kft. néven egy nemzetközi cégcsoport részévé vált. Cégünk az elmúlt 25 év során jelentős fejlődésen ment keresztül, s ma már 17 leányvállalattal – köztük magyarországi, szerbiai, szlovákiai és romániai üzemekkel – rendelkezik, illetve kereskedelmi képviseleteken keresztül gyakorlatilag a világ minden táján jelen van. Termelőegységeink mellett a cégcsoport saját tulajdonú beszállítói láncot is kialakított, így például leányvállalatainktól vásároljuk a gumi- és műanyag alkatrészek jelentős részét, az acél táblalemezeket, csőszelvényeket, de a forgácsolást, a tűzihorganyzást és a vasöntést is cégcsoportunk tagvállalatai végzik. Mindez magas fokú ellátásbiztonságot és mindig versenyképes piaci árakat garantál számunkra, s ebből fakadóan rugalmasan és gyorsan tudjuk kezelni ügyfeleink növekvő igényeit. Az idei évben, várhatóan mintegy 15%-kal meghaladva a 2008-as csúcsévünket, a kecskeméti telephely árbevétele eléri a 70 millió eurót, csoportszinten pedig 150-160 millió eurós forgalommal számolunk. Az elmúlt 3 év során mintegy 30%-kal növekedett a termékkibocsátásunk. Központi telephelyünket ez hatványozottan érintette, ugyanis jelenleg a leányvállalatok kész- és félkész termékeinek jelentős része Kecskeméten keresztül jut el a vevőkhöz. Ezáltal egyfajta elosztó központ szerepkört is betöltünk – mondta Ujhidy László, az Autoflex-Knott Kft. ügyvezető igazgatója.
A teljes cikk, videóval és képekkel az alábbi linken olvasható:
forrás: Logi-Store

2016.12.08.

5-tengelyes Mazak csőlézer bővíti az Autoflex-Knott lehetőségeit

Az Autoflex-Knott egy új Mazak 3D Fabri Gear MK II 220 lézeres csővágó géppel bővítette gépparkját. A gépátadó ünnepséget egy házi kiállítással kötötték egybe, melyre számos magyar és külföldi érdeklődőt is meghívtak.

A december 6-i kiállításon az Autoflex-Knott termékpalettájának jelentős része kiállításra került, mint utánfutó-tengelyek, ráfutófék rendszerek, kapcsolófejek, tekerős lábak
és számos más utánfutó alkatrész.

A kiállítás mellett a résztvevők az Autoflex teljes gyártási folyamatába nyerhettek betekintést a zártszelvény-készítéstől a gumialkatrészek elkészítésén át a tengelygyártásig és azok teszteléséig.

A Mazak lézervágó gépet Hiroyuki Yamazaki, a Yamazaki Mazak Europe helyettes ügyvezető igazgatója adta át, majd Dr. Gaetano Lo Guzzo, a Yamazaki Mazak európai lézertechnológiai üzletágának igazgatója tartott részletes előadást a Mazak szervezeti felépítéséről és múltjáról. Előadása végén a lézergép paramétereit és technológiai újításait is ismertette a hallgatósággal.

A helyi alkalmazást, melyet már egy Yaskawa Motoman robotkar felhasználásával automatizáltak, Gabriele Peruzzo, a Mazak Italia Srl európai alkalmazástechnikai vezetője mutatta be.

Az Autoflex az első magyar cég, ahol a Mazak lézeres csővágó gépét üzembe állították.
A gépet az őszi EMO Hannover kiállításon mutatták be a nagyközönség számára, ahol csapatunk lencsevégre kapta Peruzzo úr bemutatásában. Korábbi cikkünkben a gép legfontosabb paraméterei is megtalálhatók.

Az Autoflex a Fabri Gear berendezést az utánfutók szerkezeti elemeinek vágására használja. A házon belül legyártott zártszelvények megmunkálása összeillesztéshez illetve hegesztéshez az új lézervágó gép segítségével egy lépésben végezhető el, ami jelentősen csökkenti a termékek átfutási idejét.

Az esti záróünnepség alatt H. Szabó Sándor, az Autoflex ügyvezető igazgatója így köszönte meg az elmúlt év munkáját:

„Az elmúlt év a technológiai fejlődés éve volt. Bár nehéz évet zártunk, ez volt a legjobb. Szeretném megköszönni a Mazak csapatának, hogy ilyen rövid idő alatt sikerült véghez vinni a beruházást. A következő három évben szeretnénk ugyanebbe az irányba tovább haladni és további fejlesztéseket megvalósítani. Köszönöm a Mazak japán csapatának, az olasz csapatnak és a magyar csapatnak, akik együtt dolgoztak a projekt sikerességén, tökéletes munka volt!”

A teljes cikk, videóval és képekkel az alábbi linken olvasható:
forrás: CNC Media

2014.02.18

A korszerű ipar bölcsői

Kecskemét első ipari parkját, a Technik Park Heliportot – Kecskemét-Kadafalván – még 1995-ben hozta létre a névadó Technik-Park Heliport Kft. A mintegy 47 hektáros hasznos terület fejlesztője és üzemeltetője is ezen társaság, amely mögött anyavállalata, a németországi Elring Klinger AG, a világ legnagyobb autóipari beszállítói között számon tartott, motortömítők gyártására szakosodott részvénytársaság áll.

Az itt működő cégek sorában olyan – a nemzetközi piacon is elismert, valamint a hazai iparban jeleskedő – társaságok találhatók, mint a német Freudenberg Simmerringe Kft.,
az amerikai Thomas & Betts Kft., a hamburgi székhelyű Ritz Kft., a magyar–német Autóflex-Knott Kft. és a Lux Gépjárműalkatrész Gyártó Kft. Idén újabb céggel bővül a lista: újabb 4,6 hektáron a Bosal Autóflex Kft. két éven belül – 700 millió forintos beruházással – két 16 ezer négyzetméteres autóalkatrész-gyártó csarnokot épít, amellyel 200 új munkahelyet teremt.

A teljes cikk már nem érhető el.
forrás: Napi Online
2007.05.04.