Nincs utánfutó Knott nélkül!
Minden alkatrész egy kézből.

Fékek, pótalkatrészek utánfutójához első kézből

A fék a gépjárművek és az utánfutók elsődleges biztonsági rendszere. Használatakor tucatnyi alkatrész együttes munkája dolgozik azért, hogy a forgásban lévő kerekeknek megálljt parancsoljanak. Éppen ezért, ahogy a személyautóknál, teherautóknál, ugyanúgy az utánfutók esetében is kiemelt figyelmet kell fordítani a fékalkatrész hibák, kopások, sérülések kiküszöbölésére. Mi az Autóflex-KNOTTnál nem csak új utánfutótengelyekhez gyártunk fékeket és fékalkatrészeket, hanem pótalkatrészeket is be tudnak szerezni tőlünk telephelyünkön vagy online.

Apró alkatrészek a hibátlan fékberendezésért

Működési elve alapján a fék a mozgási energiát alakítja át hőenergiává, aminek köszönhetően a forgó mozgást végző gépelemek (fékdobok, kerekek) megfogását biztosítja. Az utánfutó fékberendezései számos alkatrészből állnak, így ahogy az autóknál, az utánfutóknál is szükséges a rendszeres ellenőrzésük és a hibás, elhasznált fékek cseréje.

 

D=200

Honnan tudjuk, hogy rossz a fék?

Egy elkopott fékbetét akár végzetes baleset okozója is lehet. Ezért nem maradhat el a rendszeres vizuális szemrevételezés. Ha bizonytalan, forduljon szerelőhöz! Fontos tudni, hogy a fékbetétek kopásával rohamosan csökken a hatásfokuk, hiszen minél kisebb a fékbetét vastagsága, annál rosszabb a hőelvezetése. Emellett sok kis apró alkatrész együttes munkája kell ahhoz, hogy minden flottul működjön. Hibát jelez még a fék hangos – csattogó – működése, amely általában a beállítási hibájára, de leginkább a hiányára vezethető vissza.

Gyártás és forgalmazás az Autoflex-KNOTT Kft-nél!

Az Autoflex-KNOTT Kft. által, az utánfutókhoz gyártott mechanikus fékes tengelyekhez előállítunk és forgalmazunk különböző méretű és teherbírású fékeket, alkatrészeket (például: fékdobok, fékpofák, rugók, fékbowden – mindegyikből többféle megtalálható a kínálatunkban). Speciálisan utánfutókhoz gyártott fékalkatrészeket talál nálunk, melyek csak az Autóflex- KNOTT tengelyekkel kompatibilisek. Ezeket onnan ismerheti fel, hogy Autóflex- KNOTT Kft. vagy KNOTT Gmbh tábla van rajta, így biztosan passzolni fog a már meglévő alkatrészhez, hiszen mindkettő a mi családunkba tartozik.

 

D=160

Az egyik legismertebb márka hazánkban és Európában az Autóflex-KNOTT

Az Autóflex-KNOTT Kft-nél kizárólag kiváló minőségű, modern fékekkel és fékalkatrészekkel szereljük össze a tengelyeket. Ezeket az alkatrészeket nálunk külön is megvásárolhatja, ha csak részleges pótlásra van szüksége. Magyarország egyik legnépszerűbb fékalkatrész márkájaként fékjavítási segédletként készítettünk Önöknek egy robbantott ábrát és egy képet is az egyszerűbb alkalmazás kedvéért. Fontos, hogy nem csak az autóknál, hanem ugyanúgy az utánfutónál is kiemelt figyelmet kell fordítani a fékek állapotára. Ezek a fékek már automatikus tolatásbiztosítókkal vannak ellátva, amelyek teljesen EU-kompatibilisek és a kerékfékszerkezetbe vannak beépítve, mind a torziós, mind pedig a laprugós tengelyeket szerelhetjük velük.

Hasznos tanácsok a fék kímélésére:

  • rendszeresen ellenőrizze és cserélje a fékdobokat és a fékbetéteket;
  • csakis kiváló minőségű alkatrészeket szereljen fel;
  • a szükséges szerelési munkákkal bátran forduljon szakemberhez
  • a fékdobokat párban cserélje, hogy a tengelyen a terhelés egyensúlyban legyen;
  • ellenőrizze rendszeresen a fékdobok vastagságát.

Ha bármilyen Autóflex-KNOTT fékre vagy fékalkatrészre van szüksége, akkor megvásárolhatja webáruházunkban vagy megrendelheti a rendeles@autoflex.hu címen vagy a belföldi értékesítés +3676502058-as telefonszámán!