Nincs utánfutó Knott nélkül!
Minden alkatrész egy kézből.

Látni és LÁTSZANI, fontos információk az utánfutók világításáról

Szem előtt tartva a kötelező biztonsági előírásokat, valamint a KRESZ szabályait, a tökéletesen működő elektromos rendszer és világítás minden jármű esetében elengedhetetlen. Egyaránt fontos, hogy jól lássunk és az is, hogy jól látszódjunk az úton. Ebben a ködfátyolos, szürke téli időben ráadásul erősen csökken a látótávolság, így kiemelten fontos, hogy időben látható legyen, ha járművéhez utánfutó vagy lakókocsi is csatlakozik.

Az első és legfontosabb szempont, amit figyelembe kell venni azok a jogszabályi előírások. Ezek ugyanis felülírják az esztétikumot és az anyagiakat. Mi az Autóflex-KNOTT-nál nagyrészt a lengyel Fristom cég termékeit forgalmazzuk, valamint folyamatosan raktáron tartjuk azokat a világitástechnikai termékeket és tartozékokat, amelyek feltétlenül fontosak az utánfutók kiváló láthatóságának biztosításához.

Lámpák, irányjelzők, helyzetjelzők és prizmák az Autóflex-KNOTT-nál

Az utánfutó elektromos rendszere egy csatlakozóból, egy kábelből és lámpákból áll. A csatlakozó szerepe, hogy összekösse az utánfutót a kocsi elektromos rendszerével, melynek köszönhetően a lámpák világítani tudnak. Ehhez persze elengedhetetlen, hogy a vontatásra szánt utánfutónak vagy lakókocsinak tökéletesen működjenek a világítástechnikai elemei. Az Autóflex-KNOTT-nál lámpák, irányjelzők, helyzetjelzők és prizmák széles választéka várja Önt, hogy megtalálja az utánfutója számára ideális világítást, amelyek európai jóváhagyási jellel rendelkeznek. Sőt, nálunk még előregyártott kábelkötegeket is választhat az utánfutójához.

LED vagy nem LED? – ez itt a kérdés

Alapvetően két típusú lámpát használunk az utánfutókhoz: a hagyományos izzóval és a LED-del rendelkező változatot. A LED lámpáknak számos előnyük van a hagyományos lámpákkal összehasonlítva, ráadásul környezetvédelmi szempontból is ajánlott a használatuk. Az új, korszerű autókhoz is egyre inkább a LED-es utánfutók csatlakoztathatók.

A LED utánfutó lámpák előnyei

  • Az egyik legfontosabb előnye a hosszabb élettartam. Kis túlzással mondhatjuk, hogy “örök élet plusz egy nap” élettartamúak.
  • A LED-es fényforrások azonos teljesítmény mellett sokkal nagyobb fényerőt biztosítanak, ezáltal jobb láthatóságot biztosítanak.
  • Bár ízlés kérdése, de a LED lámpáknak szebb a fényük.
  • Kevesen gondolnak arra, hogy a lednek nincs “beizzási” ideje, míg az izzószálas izzóknak van. A LED sokkal gyorsabban, tulajdonképpen azonnal felvillan.
  • Maga a LED sokkal kevésbé érzékeny a rezgésre, mint az izzószálas izzók.
  • A LED-es lámpák szinte kivétel nélkül vízálló kivitelben készülnek.

Darabra és nagy tételben is vásárolhat az Autóflex-KNOTT-nál

Fontos szabály, hogy az utánfutó lámpáinak és vontató jármű lámpáinak azonos típusúnak kell lennie. Így, ha cserélni kívánja az aktuális lámpafajtát, akkor minden helyre új világítást kell tenni az utánfutón. A hagyományos lámpákat kedvére változtathatja akár LED-esre is. Az Autóflex-Knott Kft. raktárkészletében szereplő világítástechnikai elemekből egy darabot is vásárolhat, de nagy tételben történő rendelés esetén is gyorsan és hatékonyan állunk rendelkezésére.

Utánfutója megfelelő világításának biztosításáért forduljon az Autóflex-KNOTT-hoz! A szükséges utánfutó alkatrészeket megrendelheti a belföldi értékesítés +3676502058-as telefonszámán, a rendeles@autoflex.hu címen vagy webshopunkban is.