Nincs utánfutó Knott nélkül!
Minden alkatrész egy kézből.

Mozgásba hozunk bármilyen felépítményt!

Nem csak a járműveknél, hanem az ipar szinte valamennyi területén fontos a különböző alkatrészek, berendezések mobilitása. Az Autóflex-Knott Kft. által gyártott tengelyek széles választéka segít mozgásba hozni és lendületben tartani az Ön felépítményeit. A hagyományos felhasználási területek (autószállítók, közúti áruszállítás) mellett speciális szegmensekre kiterjedően is ellátjuk az egyedi vásárlói igényeket.

 


Autóflex-Knott torziós tengely

A tengely a gépek lelke

Ahogyan az ismeretes, a tengelyek kezdetleges változatát már az ókorban is használták az építkezések és a harcászat során. Az elmúlt évezredekben azonban hatalmas fejlődésen ment keresztül ez a nélkülözhetetlen alkatrész, amely egyike azoknak a gépészeti elemeknek, amelyet szinte minden mozgó berendezésben megtalálunk. A mai értelemben vett tengelyek alatt azokat a forgó mozgást végző gépelemeket értjük, amik részt vesznek a forgatónyomaték átvitelében is. Általában egyenes középvonalú, hosszukhoz képest vékony, leggyakrabban kör keresztmetszetű alkatrészek. Kialakításuk igen sokféle lehet, de vannak olyan részleteik, amelyek a legtöbb tengelyen megtalálhatók. Alapvetően hármas funkciót töltenek be. Feladatuk egyrészt a forgó gépalkatrészek hordozása, másrészt pedig a gépelemeken ébredő terhelések felvétele és átadása. Nem utolsó sorban pedig a nyomatékátvitel.

 

Tengelyeket érő erőhatások

Felhasználástól függően több fajta terhelést kell felvenniük, ezért többféle felfüggesztéssel készülhetnek: laprugós, torziós tengely, spirálrugós, légrugós. Az Autoflex-Knott-nál bármilyen, a lágy rugóstól a különböző keménységű standard és egyedi felfüggesztéssel rendelkező tengelyig el tudunk készíteni.

 

Standard és speciális igények kimaxolva

Az Autóflex-Knott Kft. a hagyományos felhasználási területek (autószállítók, közúti áruszállítás) mellett a speciális célokra is elkészít standard vagy egyedi tengelyeket. Legyen szó csónakszállításról, lószállításról vagy éppen lakókocsikról, jól felszerelt, modern gyártósoraink és több mint harminc éves szakmai tapasztalatunk, valamint magasan képzett kollégáink révén készen állunk arra, hogy a legkülönfélébb területeken működő vállalkozások igényeit kiszolgáljuk. Emellett a lakossági ügyfeleinknek alkatrész utánpótlásban tudunk segíteni.

Sőt! Még az igazán extrém kihívásokra is fel vagyunk készülve. Sepciális tengelyeink hatékony megoldást jelentenek például a filmforgatáshoz szükséges különleges felépítménnyel rendelkező, mozgatható kelléknél, mobil lámpatartó állványoknál, biztonsági- vagy munkahelyi megvilágításnál.

Ezekhez a szerkezetekhez olyan mozgatható alapot készítünk, amire tulajdonképpen bármilyen felépítmény tehető és mozgásba hozható.

 

Ha egyedi vagy standard tengelyre van szüksége, akkor kérjen visszahívást személyes ajánlatért a kapcsolat oldalon található űrlap kitöltésével vagy válogasson kedvére webáruházunkban!