Nincs utánfutó Knott nélkül!
Minden alkatrész egy kézből.

Kapcsolófej-kisokos utánfutókhoz

A kapcsolófejeket, mint szerkezeti részegységeket elsősorban gépjármű utánfutókhoz alkalmazhatjuk. Fontos paraméter a ház hátsó része, hiszen itt kapcsolódik a vonórúdra. Mivel nagy jelentőséggel bírnak a közlekedésbiztonság területén, így érdemes kiemelt figyelmet fordítani az utánfutó téli felkészítésénél a kapcsolófej ellenőrzésére is. Az Autóflex-KNOTT Kft. árukészletében a standard kapcsolófejek mellett a speciális igényekre is van megoldás.

Legyen szó hagyományos utánfutókhoz használt sztenderd kapcsolófejekről, vagy csónakszállítóhoz, lószállítóhoz, de akár még a lakókocsik vontatásához használható speciális kapcsolófejről – az Autóflex-KNOTT Kft-nél mindenre van megoldásunk. Könnyű és nehéz pótkocsihoz is talál kínálatunkban kapcsolófejet, hiszen Autóflex-Knott kapcsolófejeket 750 kg-tól 3500 kg-os össztömegig gyártunk.

Fék nélküli utánfutók kapcsolófejei

Fék nélküli utánfutók esetében két nagy csoportra osztjuk a kapcsolófejeket: az egyik a 750 kg-os össztömegig, a másik az 1400 kg-os össztömegig használható kapcsolófejek. Mindenképpen az erősebbet ajánljuk, mert olyan esetekben is lehetővé teszi a biztonságos vontatást, amikor nehezebb megbecsülni az utánfutó össztömegét. Mindkettő kapható szögletes és kerek alakú változatban is. A D=50, D=60 és D=70 mm-es csövekre egyaránt gyártunk kapcsolófejet és ugyanez a helyzet a zártszelvényre szerelhetőknél is.

A fékes utánfutók kapcsolófejei

Természetesen minden általunk gyártott ráfutófék-mechanizmusra (vonófejre) az Autóflex-Knott kapcsolófejeket szereljük, így ezek pótalkatrész ellátásáról is folyamatosan gondoskodunk. Pótalkatrész rendelése esetén sokat segít a ráfutófék mechanizmus házán lévő adattábla, azon ugyanis több olyan információ is van, ami megkönnyíti az azonosítást. Nem mindegy például, hogy a kapcsolófej rögzítőcsavarjai milyen irányban állnak, de a csavarok mérete is fontos, sőt nem biztos, hogy ezek azonosak! Tőbb típus is van, ahol mindkét rőgzítőcsavar vízszintesen áll. Szintén fontos ezeknél a kapcsolófejeknél is az átmérő, amellyel a ráfutófékre szereljük.

Biztonságban az úton!

A kapcsolófejek tárgyalásánál egy extra tippet is megosztunk Önnel, amely jelentősen növeli a biztonságot. Ha szeretné elkerülni az utánfutó veszélyes oldalirányú mozgását, akkor ismerje meg a KNOTT stabilizátor kapcsolófejeket, amelyek utólag is könnyen felszerelhetők a pótkocsira!

Ön felkészítette már utánfutóját a télre?

Ahogy a gépjárműveket is felkészítjük a télre, az utánfutónkról se feledkezzünk meg. Az utánfutó téli felkészítéséhez egy 8 pontos ellenőrző listát állítottunk össze, amely egyik eleme a kapcsolófej ellenőrzése.

Válassza az Autóflex-KNOTT Kft. minőségi kapcsolófejeit és készítse fel utánfutóját is megfelelően a télre! Ha bármilyen Autóflex-KNOTT utánfutó alkatrészre van szüksége, akkor megvásárolhatja webáruházunkban vagy megrendelheti a rendeles@autoflex.hu címen vagy a belföldi értékesítés +3676502058-as telefonszámán!