Nincs utánfutó Knott nélkül!
Minden alkatrész egy kézből.

3 nélkülözhetetlen alkatrész az utánfutó stabil tárolása, parkolása érdekében

Friss utánfutó tulajdonosok, vagy gyakorlatlan bérlők azt gondolnák, hogy a legtöbb nehézséget az utánfutóval való közlekedés, manőverezés okozza. Természetesen kiemelt figyelmet kell fordítani ilyenkor a vezetésre, de legalább ekkora hangsúly van az utánfutók álló helyzetben történő stabilizálásán is. Ráadásul üzleti felhasználóknak, például az elárusító standoknak az alátámasztásához is kiemelt fontosságú szerep jut a termékeinknek.

Szerencsére az utánfutó gyártók is nagy hangsúlyt fektetnek a minőségi, biztonságos, tartós utánfutóalkatrészek felhasználására. Az Autóflex-Knott Kft. ehhez kínál csúcsminőségű, könnyen felszerelhető és rendkívül stabil utánfutó alkatrészeket a gyártók és magánemberek számára is, amelyek Európában minden harmadik utánfutóban megtalálhatók.

A biztonságos vontatás első számú feltétele az arra alkalmas autó. A könnyű – 750 kiló össztömeg alatti – pótkocsi vontatásához megfelel a normál, B-kategóriás jogosítvány. A vezetők pedig néhány próbaút után rájönnek, hogy előzésnél, kanyaroknál, sávváltásnál kell csak némi plusz figyelem a gördülékeny haladáshoz. Ponyvás pótok esetében pedig a megfelelő pakolással és súlyelosztással könnyíthetjük meg a dolgunkat.

Nem csak a haladás, a parkolás is fontos

A haladás mellett azonban a tárolásnál, a felszerelésnél, a parkolásnál és az önálló mozgatásnál is fontos szerepe van az utánfutók stabilizálásának. A megfelelő alátámasztás a fix egységeknél fontos, hogy kíméljék a kerekeket és a rugós alkatrészeket, valamint felszereléskor segítsék az utánfutó felakasztását, levételkor pedig az utánfutó mozgatását, tárolását.

Támasztóláb a stabil parkoláshoz

Az utánfutók parkolásakor fontos szerepe van a támasztólábnak, hiszen ezzel elkerülhető az utánfutó elgurulása, felborulása. Üzleti ügyfeleinknél is kiemelt szerepük van. Vásárokon, fesztiválokon nagyon sok elárusító stand van, amelyek alatt Autóflex-KNOTT alkatrészek vannak; hotdog-os futó, hordó alakú csapos kimérések, mojito-árusok. Ezeknél nagyon fontosak a különféle letámasztó elemek, amelyeket minden esetben szinte „kötelező” alkalmazni, ha egy járművön folyamatosan rajta van a teljes össztömeg.

Az utánfutó felkapcsolásának menete

Kisebb utánfutókat üresen lehet a legkönnyebben a gépjárműhöz kapcsolni, mégpedig úgy, hogy felhajtjuk a támasztólábat, a vonófejet pedig felemelt nyitókarral ráakasztjuk a horog gömbjére. Ha megtörtént a reteszelés érdemes megvizsgálni, hogy stabil-e a rögzítés. A 750 kilónál nehezebb típusokból egyeseket megpakolva is fel lehet tenni, ha a horoggal precízen alátolatunk és feltekerhető kitámasztókereket alkalmazunk.

Lábbilincs és tekerősláb

Felelős vezetőként szeretnénk, ha a leszerelt utánfutónk nem borulna fel és stabilan őrizné a helyét. Éppen ezért fontos, hogy a lekapcsolt utánfutót egyszerűen és könnyedén a megfelelő helyre tudjuk állítani. Ezt a manővert leghatékonyabban a tekerősláb kerékkel kivitelezhetjük. A termékből persze rengeteg fajta és minőség létezik (van kereke, nincs kereke, állítható a magassága vagy fix, kezelhetőség szempontjából felülről tekerhető, oldalról tekerhető), hogy az Autóflex-Knott Kft. ügyfelei az utánfutójuk számára legmegfelelőbb eszközt használhassák. A lábbilinccsel rögzíthetjük a tekerős lábat, ezzel garantálva a maximális stabilitást.

Az utánfutók, lakókocsik, elárusító standok stabilitását szolgáló, kiváló minőségű és könnyen felszerelhető támasztólábakat, tekerős lábakat, lábbilincseket megrendelheti a belföldi értékesítés +3676502058-as telefonszámán, ha telefonos ügyfélszolgálatunk leterhelt, a rendeles@autoflex.hu címen vagy webáruházunkban is.