Nincs utánfutó Knott nélkül!
Minden alkatrész egy kézből.

Készítse fel utánfutóját a tavaszra, itt a segítség

Előző blog bejegyzésünkben segítséget ígértünk az utánfutó tavaszi felkészítéséhez. Egy 8 pontos checklistát állítottunk össze korábbi blog cikkeinkből, egyfajta tartalomjegyzék jelleggel, amely megkönnyíti a dolgát.

1. Utánfutó kerék állapotának ellenőrzése

Ahogy az autók esetében, ugyanúgy az utánfutóknál is fontos rendszeresen ellenőrizni a gumiabroncsok állapotát. A gumi semmiképpen se legyen kopott, sérült, elhasználódott vagy repedt, hiszen az balesetveszélyes lehet a közlekedés során. Mérjük rendszeresen a guminyomást, hiszen a lapos gumi növeli az utánfutó gumiabroncs rendellenes kopásának esélyét és csökkenti az élettartamát!

2. Fékkötelek burkolata és gumi harmonika

A fékes utánfutók esetében fontos figyelmet fordítani a kapcsolófej mögött elhelyezkedő gumi harmonika állapotára, illetve a fékkötelek burkolat épségének ellenőrzésére.

3. Fékbeállítás

Ha fékes utánfutónk van, akkor rendszeresen szükséges a fékbeállítás-ellenőrzése. Évente kétszer végezzük el a beállításokat! A 8 pontos checklista az utánfutó fékbeállításához blogbejegyzésünkben részletesen bemutatjuk az ellenőrzés menetét.

4. Tengely

Az utánfutó tengelyek felhasználhatósági ideje 20.000 kilométertől egészen 200.000 kilométerig terjed az utak állapotától és a felhasználási körülményektől függően. Ne felejtsük el rendszeresen ellenőrizni az utánfutó tengely állapotát, hiszen egy esetleges nagyobb javítás és csere hosszabb időt vehet igénybe! Apropó, tudta, hogy Európában minden harmadik utánfutó Autóflex-KNOTT tengellyel készül? Kínálatunkban az utánfutó tengelyek széles választéka megtalálható. Amennyiben szüksége van új utánfutó tengelyre, használja az utánfutó tengely megrendelő lapunkat!

5. Vonófej és kapcsolófej

Az utánfutó vonófej karbantartásáról se feledkezzünk meg, hiszen ezt az alkatrészt is fél évente zsíroznunk kell! A kapcsolófej a vonófej szerves része, de a karbantartására külön gondot kell fordítanunk. Olajozzuk meg ezt is! Továbbá ellenőrizzük a vonófej és a vonógömb állapotát, kopottságát is.

6. Elektromos kapcsolat és lámpák ellenőrzése

Utánfutók esetében is kiemelten fontos a „látni és látszódni” elv. Ezért rendszeresen ellenőrizni szükséges az autó és utánfutó elektromos kapcsolatát, valamint a lámpák állapotát és működését. Balesetveszélyt okozhat, ha például nem működik megfelelően a féklámpa vagy az index. Az ellenőrzéshez segítséget nyújtunk a Látni és LÁTSZANI, fontos információk az utánfutók világításáról című blog bejegyzésünkben.

7. Praktikus kiegészítők

Gondoljon az utánfutó tárolásának megkönnyítésére és biztonságosabbá tételéhez szükséges, praktikus kiegészítőkre is! Figyelmébe ajánljuk az Utánfutó ék és ék tartó termékeinket bemutató cikkünket, valamint a biztonsági tartozékokról szóló bejegyzésünket.

8. Támasztó láb, tekerős láb és lábbilincs

3 nélkülözhetetlen alkatrész az utánfutó stabil tárolása, parkolása érdekében. Ebben a cikkünkben a címben említett alkatrészek fontosságáról tudhat meg több információt és bízunk benne, hogy összefoglaló cikkünk hasznos segítséget jelent Önnek az utánfutó tavaszi felkészítéséhez.

Ha bármilyen Autóflex-Knott utánfutó alkatrészre van szüksége, akkor megvásárolhatja webáruházunkban, megrendelheti a rendeles@autoflex.hu címen vagy érdeklődjön a belföldi értékesítés +3676502058-as telefonszámán.