Nincs utánfutó Knott nélkül!
Minden alkatrész egy kézből.

Lovaglás, lószállítás a nagy hőségben

Már javában tombol a nyár. A rég látott hőség és aszály kihívások elé állítják a lovaglás szerelmeseit is. A lovasok számára még nagyobb figyelmet kell fordítaniuk a lószállító utánfutójuk állapotára, a lószállítás körülményeire és természetesen a lovukra, hiszen az időjárás kedvenceikre is nagy hatással van. Az élet mégsem állhat meg. Folyamatosan kerülnek megrendezésre például a lovas versenyek, western lovasprogramok, hamarosan sor kerül a magyarság legnagyobb hagyományőrző lovasprogramjára. Cikkünkben talál néhány tippet, amely segítségére lehet.

7+2 kánikula tipp lovasok számára

Minden lovasnak ismernie kell a legfontosabb kánikula tippeket, hiszen a nagy hőség nem csak minket, embereket tesz próbára, hanem a lovakat is. Tegyünk meg mindent, hogy megelőzzük a hőguta esetleges kialakulását! Ha mégis megtörténik a baj, akkor pedig kezdjük el kezelni az állatorvos megérkezéséig!

  1. Legyen mindig tiszta víz

    Ahogy a lovas, úgy a ló esetében is rendkívül fontos, hogy bármikor tudjon friss, tiszta vizet inni a lovad és tudja pótolni a hőségben tapasztalt nagyobb folyadékveszteséget.

  2. Kínáljuk nyáron is nyalósóval

    Ezzel is tudja pótolni az értékes ásványianyagokat, nyomelemeket és sót.

  3. Legyen mindig árnyék

    A lovaglást érdemes a reggeli vagy késő délutáni, esti órákra időzíteni. Gondoskodni kell árnyékos helyről, hogy tudjon hűsölni.

  4. Frissítő fürdő lovadnak is jár

    Biztosan Ön is gondolt már arra, hogy milyen jó lenne beleszaladni a vízsugárba. Na, a lovak ezt kifejezetten élvezik. Kezdjük a locsolást a patáknál és onnan induljunk feljebb! A lovakat a leghatékonyabban a nyakuknál és a szügyüknél locsolva lehet hűteni.

  5. Figyeljük, hogy izzad a ló

    A lovak is izzadnak, bár nem olyan hatékonyan, mint az emberek. Akkor van gond, ha hirtelen megszűnik az izzadás. Ez a hőguta egyik jele.

  6. Napégés

    A lovak is le tudnak égni. Különösen vigyázni kell a fehér foltos, illetve a nagy fehér jegyekkel rendelkező lovak bőrére. Magas faktorszámú fényvédő krémek is alkalmazhatók.

  7. Ismerjük fel időben a hőguta jeleit

    Amennyiben túlzott horpaszmozgás, lihegés lép fel a lónál, a rektális hőmérséklet huzamosabb ideig meghaladja a 39°C fokot, sebes szívverést, az izzadás hirtelen megszűnését, botladozást, fura viselkedést tapasztalunk vagy elveszti érdeklődését az ivóvíz iránt, gyanakodjunk a hőgutára és hívjunk állatorvost!

+1. Lószállító utánfutó műszaki ellenőrzése

A lószállító utánfutók műszaki szempontból nem különböznek jelentősen a hagyományos utánfutóktól. A biztonságos közlekedés érdekében érdemes folyamatosan ellenőrizni a főbb alkatrészek állapotát. Ehhez nyújtunk segítséget korábbi blog cikkünkben.

+2. A lovak szállításának körülményei

Nem szabad elfelejteni, hogy a lovak szállításának is speciális szabályai vannak, amelyekről ebben a blog cikkünkben írtunk.

Ha bármilyen további információra van szüksége lószállítójával kapcsolatban, vagy szeretne gyorsan, minőségi alkatrészekhez jutni, keresse fel webáruházunkat vagy megrendelheti a rendeles@autoflex.hu címen, illetve a belföldi értékesítés +3676502058-as telefonszámán!