Nincs utánfutó Knott nélkül!
Minden alkatrész egy kézből.

Hasznos tippek lószállító utánfutó alkalmazásához – 2. rész

Lovat szeretne szállítani? Már meg is van az utánfutó, de tanácstalan a használatát illetően? Nem tudja, milyen szabályai vannak az élőállat szállításnak? Tanácstalan, hogyan szoktassa a lószállítón való utazásra a lovát? Előző blogbejegyzésünkben hasznos tippeket adtunk a lószállító utánfutó választásával kapcsolatban. Mostani blogbejegyzésünkben pedig az alkalmazásához szeretnénk néhány hasznos tippel ellátni olvasóinkat.

Milyen szabályok vonatkoznak az élőállat szállításra?

Ha valaki kereskedelmi céllal szállít élőállatot, akkor külön vizsga szükséges ahhoz, hogy szállíthassa az adott állatot. Az élőállat szállításra a 2005/1/EK rendelet vonatkozik, melyet Magyarországon a 88/2008 7.18.FVM rendelet helyezett hatályba.

Viszont, ha sport, hobbi vagy állatorvosi célt szolgál a szállításunk, akkor az élőállat kisérői vizsga megléte nem szükséges.

Hogyan szoktassuk lovunkat a lószállító utánfutón való utazásra?

Akár versenylóról, akár hobbilóról van szó, adódhatnak olyan alkalmak, amikor szállítani kell négylábú kedvencünket. Erre az esetre jobb felkészülni, és lovunkat kiképezni a lószállító utánfutón való utazásra.

Hogyan kezdjünk neki? Sokan abrakkal próbálkoznak, ami ideig-óráig működhet, de sajnos nem mindig fog együttműködni hátasunk. Fontos, hogy egy szisztematikus jelrendszert építsünk fel, amely segít bennünket és a lovat, hogy együttműködjön velünk bármilyen körülmény között. Ebben vannak segítségünkre a hippológusok, lovas-tanárok, lókiképzők, lószállító fóbia specialisták.

Megfelelő járművel szállítsuk hátasunkat!

Gondoskodjunk róla, hogy lószállító utánfutónk biztonságos és jól felszerelt legyen! Indulás előtt ellenőrizzük a gumiabroncsok állapotát, a világítást, a lószállító padozatát és a rámpa állapotát. Hogyan óvhatjuk meg lovunkat az út során a sérülésektől? Használjunk a lábakon szállítókamáslit, a farokrépára tegyünk farokvédőt vagy fáslit!

Minden esteben tapasztalt sofőr vezessen, hiszen kerülni kell a hirtelen fékezést, hirtelen manővereket. A lószállító utánfutó borulékony, hiszen súlypontja magasan helyezkedik el.

Milyen egyéb feladatunk van egy lószállító utánfutó ellenőrzése kapcsán? Régebbi blogbejegyzésünkben ezzel részletesen foglalkoztunk.

Indulás előtt mindenképpen győződjünk meg arról, hogy lószállító utánfutónkon minden tökéletesen működik! Ha bármilyen Autóflex-Knott utánfutó alkatrészre van szüksége, akkor megvásárolhatja webáruházunkban, megrendelheti a rendeles@autoflex.hu címen vagy érdeklődjön belföldi értékesítés +3676502058-as telefonszámán.