Nincs utánfutó Knott nélkül!
Minden alkatrész egy kézből.

Fontos információk lószállító utánfutó tulajdonosoknak

Beköszöntött az igazi nyár és ez már kedvez az olyan szabadtéri sportok, mint például a lovaglás szerelmeseinek. Nehéz időszakon vagyunk túl, végre a lovaglás szerelmesei is visszatérhetnek kedvenc hobbijukhoz. Újra együtt vágtázhatnak kedvencükkel a pályán, vagy csak úgy el a naplementébe. Ahhoz azonban, hogy megfelelő terepet találjunk eme szenvedélynek vagy mondjuk részt vegyünk egy versenyen, néha hosszú kilométereket kell utaznunk. Legyen szó profi, vagy hobbilovasokról, számtalan olyan helyzet adódhat, hogy kedvencünket szállítani kell.

Ilyenkor az első lépés, hogy a biztonságos közlekedés érdekében alaposan átvizsgáljuk a lószállító utánfutó technikai szerkezetét, felépítését és ha szükséges, lecseréltessük a hibás alkatrészeket. A vizsgálat elméleti részéhez nyújt most segítséget az Autóflex-Knott ötlettára. Webáruházunkban pedig minden szükséges lószállító utánfutó alkatrészt megtalál, ami a biztonságos közlekedéshez kell!

A lószállító legtöbb veszélynek kitett része, az alváz

A lószállító utánfutó alváza ilyen téren nem különbözik sokban a hagyományos utánfutók alvázától, hiszen a legnagyobb veszélyt a környezeti ártalmak, az időjárási viszonyok, a terhelés és az idő jelentik. Környezeti ártalom alatt értjük például, ha gyakran kell olyan kátyús, rázós úton közlekedned, ami még a húsz éve megkövesedett amalgám tömést is kirázza a fogadból. Ezek a huppanók ugyanis, nem csak a jármű manőverezésében jelentenek bökkenőt, hanem megviselik a tartószerkezet összes elemét, érdemes tehát minden út előtt egy pillantást vetni arra, hogy minden a helyén van és a funkciójának megfelelően üzemel. Az alvázat alkotó fém-elemek java része meg már csak úgy van az időjárással, mint a szomszéd néni, ha esik az a baj, ha hideg van az a baj, ha kánikula jött, az a baj…mert rozsdásodik, feszül, elpattan, túllazul stb. Szerencsére az Autóflex-Knottnál minden szükséges alkatrészt azonnal be tudsz szerezni, hogy egy gyors csere után biztonságosan útra is kelhess.

Lószállító utánfutó felépítmények egyedi igényre

A lószállító utánfutó belső terének kihasználása elsősorban attól függ, hogy egyszerre hány állatot szeretnénk vele szállítani. Egy ló szállításához bőven elegendő egy férőhelyes modellt választanunk, hiszen ennek lesz ideális súlyelosztása, valamint a jólszabott belső tér akadályozni fogja a lovat abban, hogy menet közben túl nagy kitéréseket tegyen oldalirányba. Amennyiben nagyobb (kétszemélyes) lószállítóval rendelkezünk, a megfelelő rögzítőeszközökkel ilyenkor is lehetőség van egy állat biztonságos fuvarozására, ha a lovat az utánfutó közepén helyezzük el. Két állat szállítása a kettes utánfutóban szintén optimális, viszont a többletsúly miatt még jobban ügyelnünk kell a jármű egyes alkatrészeinek épségére. Természetesen a lószállító utánfutók belső térelosztásának is csak a mérnöki fantázia, és a megrendelő anyagi lehetőségei szabnak határt. Egyes típusoknál elöl van az ajtó, van, ahol a két oldalon, a szellőzést nyitható ablakok, vagy éppen teljesen lenyitható és levehető hátsó ajtó biztosítja, ami a takarítást is jelentősen megkönnyíti. Fontos, hogy a fel- és leszállást segítő rámpa stabil legyen, kizárva ezzel a balesetek lehetőségét.

Ha már kiválasztotta a felépítményt, akkor érdemes a megfelelő tengelyt és egyéb kiegészítőket megtervezni hozzá, mint a vonófejet, vonóháromszöget. Tengelyből érdemes spirálrugós változatot használni, hiszen neki köszönhetően nagyságrendekkel komfortossabb az utazás.

Bár felépítményeket nem forgalmazunk, de a padlólemezhez, vagy a kevésbé igényes oldalfalakhoz a rétegelt lemezek széles választékával állunk rendelkezésre.

A megfelelő alkatrészek kiválasztásában szívesen segítenek szakértőink.

Stabil futómű, a könnyű manőverezésekért

Fontos, hogy a jó futómű menet közben korrigálja az állatok mozgásából adódó kilengéseket, egyenetlen útszakaszokon és kanyarokban pedig jól tolerálja az utánfutó súlypontjának változásait. A terhelhetőséget és a sebességkorlátokat azonban ezen a ponton is elsődleges fontosságú betartani, hiszen egy túlterhelt utánfutót még a legprofibb futómű sem tud megvédeni a kisodródástól.

Nem kell lóhalálában!

Tudjuk, hogy ez esetben duplán igaz a sok lóerő, de azért megállni is tudni kell. Ráadásul nem kis súlyt cipelünk, tehát indulás előtt mindig ellenőrizzük a fékszerkezet állapotát. Ha bármilyen kopást, sérülést, nyúlást, deformálódást észlelünk a lószállító utánfutón, azonnal kérjük szakember segítségét, hiszen a közutakon haladva nem csupán magunkért és utastársainkért tartozunk felelősséggel, hanem a közlekedés összes többi résztvevőjéért, akivel utunk során találkozunk.

Ha bármilyen további információra van szüksége lószállítójával kapcsolatban, vagy szeretne gyorsan, minőségi alkatrészekhez jutni, keresse fel webáruházunkat vagy megrendelheti a rendeles@autoflex.hu címen, illetve a belföldi értékesítés +3676502058-as telefonszámán!