Nincs utánfutó Knott nélkül!
Minden alkatrész egy kézből.

3 +1 tipp az utánfutó téli tárolásához

Az utánfutót télen-nyáron egyaránt lehet használni. Korábbi blogbejegyzésünkben írtunk is róla, hogy mit érdemes ellenőrizni az utánfutónkon a tél beköszönte előtt. Ám annak is van néhány jótanácsunk, aki csupán a jó időben veszi hasznát az utánfutónak. Ebben a blogbejegyzésünkben nekik szeretnénk segíteni, hogy hogyan tudják tárolni utánfutójukat a tél beköszöntével.

3 +1 tipp az utánfutó téli tárolásához autoflex.hu

Ön használja télen az utánfutóját?

A hideg idő beköszöntével már hajónkat, motorcsónakunkat, motorunkat vagy quadunkat nem fogjuk szállítani, hiszen a következő szezonra még jó pár hónapot kell várnunk. Lószállító utánfutónkat is kevesebbszer használjuk. Ha nem végzünk felújítási munkálatokat, vagy nem költözködünk, akkor valószínűleg nem lesz szükségünk az utánfutóra a fagyok beálltával. Mi lehet a kivétel? Ha például a téli sportok szerelmesei vagyunk, és a hómobilt vagy motorosszánt szeretnénk szállítani a hegyekbe, akkor inkább készítsük fel utánfutónkat a téli használatra! Minden egyéb esetben, pedig tároljuk szakszerűen utánfutónka! Hogyan?

3 tipp az utánfutó téli tárolásához

1.     Alaposan tisztítsuk le!

Az első és legfontosabb, hogy tisztítsuk ki kívül-belül utánfutónkat, de ne feledkezzünk meg a szárításról sem! Addig nem szabad semmivel sem letakarni, amíg meg nem száradt teljesen kívül-belül.

2.     Az érzékeny alkatrészeket vigyük beltérbe!

Az érzékeny alkatrészeket, melyek könnyedén eltávolíthatók, érdemes bevinni a szerszámoskamrába, hogy ne érje őket nedvesség, ne fagyjanak meg.

3.     Tároljuk garázsban vagy takarjuk le!

Az utánfutónk úgy lesz hosszú életű, ha fedett helyen tároljuk. A legbiztonságosabb, ha saját garázsunkba tudjuk betolni, hogy ott vészelje át a telet. Ha fedett futóról van szó, akkor az ajtaját hagyjuk nyitva résnyire, hogy biztosítsuk a jó szellőzést, és megelőzzük a penészedést!

Ám, ha nincs lehetőségünk vagy helyünk a garázsban tárolni, akkor egyéb alternatív megoldást kell választanunk. Ez pedig nem más, mint a ponyvával való letakarás. Fontos, hogy a letakarás előtt vegyünk ki mindent belőle, az utánfutó szép tiszta és száraz legyen! A ponyva mindenképp védjen az eső és hó ellen, ám engedje át a levegőt! Ha hermetikusan záródó, nem lélegző anyagot választunk, akkor a ponyva alá szorulhat a pára, mely gombásodást és penészedést idézhet elő.

+ 1 tipp: Kerék ékkel a biztonságos rögzítésért!

Kerék ékkel biztonságosan rögzítheti utánfutóját a téli hónapokban, így biztosan nem fog elmozdulni a helyéről. Az ékhez praktikus ék tartó is vásárolható, melyet az utánfutó oldalfalára lehet felszerelni. Így tavasszal csak be kell pattintani az éket az éktartóba, és már indulhatunk is.

Vigyázzunk utánfutónk állapotára!

Természetes, hogy mindenki minél tovább szeretné, hogy utánfutója ép és működőképes maradjon, ezért is kell nagy figyelmet fordítani a téli tárolásra. Emellett pedig utánfutónkat is műszaki vizsgáztatni kell, ezért is nagyon fontos jó állapotának megőrzése. Természetesen a tavaszi szezon előtt mindenképp le kell ellenőriznünk utánfutónkat, ha biztonságosan szeretnénk majd vele közlekedni, de ez még a jövő zenéje.

Ha bármilyen Autóflex-Knott utánfutó alkatrészre van szüksége, akkor megvásárolhatja webáruházunkban, megrendelheti a rendeles@autoflex.hu címen vagy érdeklődjön belföldi értékesítés +3676502058-as telefonszámán.