Nincs utánfutó Knott nélkül!
Minden alkatrész egy kézből.

5+1 tipp, hogyan készítse fel utánfutóját a tavaszra

Hiába az enyhe tél, az utánfutók használata inkább a tavaszi, nyári és őszi időszakra jellemző. Nem is csoda, hiszen a felújítások, építkezések, motor-, quad- és hajóhasználat, lovaglás, lószállítás is a jó idő beköszöntéhez köthető. A teherszállításra alkalmas utánfutóinkat is elővesszük tavasszal, hiszen végre itt a szezon! Mire érdemes ügyelnünk a tavasz beköszöntével? Hogyan készítsük fel utánfutónkat? Blogbejegyzésünkben erre keressük a választ.

5+1 tipp, hogyan készítse fel utánfutóját a tavaszra Autóflex-Knott

5+1 tipp, hogyan készítse fel utánfutóját a tavaszra

1. Ellenőrizzük le a gumik állapotát!

Biztonságos vezetés? Csakis ép abroncsokon! Mindenképpen ellenőrizzük a gumik állapotát, hiszen ez mindennek az alapja! A gumi semmiképpen se legyen kopott, sérült, elhasználódott vagy repedt, hiszen az balesetveszélyes lehet a közlekedés során! Az állapot mellett a guminyomás és a profilmélység ellenőrzéséről se feledkezzünk meg!

2. Fékkötelek burkolata és gumi harmonika ellenőrzése

A fékes utánfutók esetében kiemelt jelentőséggel bír a kapcsolófej mögött elhelyezkedő gumi harmonika, illetve a fékkötelek burkolata. Ne feledkezzünk meg az ellenőrzésükről!

3. Fékbeállítások ellenőrzése

Ha fékes utánfutó, akkor bizony fékbeállítás-ellenőrzés! A jó fék és a jó fékbeállítás elengedhetetlen. Évente kétszer végezzük el a beállításokat! Melyek a fékbeállítások egyes lépései? A 8 pontos checklista az utánfutó fékbeállításához blogbejegyzésünkben pontosan meggyőződhet róla.

4. Az utánfutó lelke a tengely, melynek szenteljünk külön figyelmet!

A magyarországi útviszonyok, kátyúk nem igazán kedveznek a tengelyek állapotának. Ennek köszönhetően mindenképpen időben kell megvizsgálnunk őket. Felhasználhatósági idejük 20.000 kilométertől egészen 200.000 kilométerig terjedhet az utak állapotától és a felhasználási körülményektől függően. Időben ellenőrizzük a tengely állapotát, hogy egy esetleges nagyobb javítás, csere hosszabb időtartama ne érjen meglepetésként minket!

5. Vonófej és kapcsolófej karbantartása

A vonófej karbantartásáról se feledkezzünk meg, hiszen ezt az alkatrészt is fél évente zsíroznunk kell! A kapcsolófej a vonófej szerves része, de a karbantartására külön gondot kell fordítanunk. Olajozzuk meg ezt is!

+ 1 Karbantartás mellett gondolkodjunk el az utánfutó felújításán!

Ha már régóta használjuk az utánfutót, akkor érdemes fontolóra venni egy esetleges felújítási munkálatot is. Az Autóflex-Knott kínálatában sok újdonság elérhető, melyek hozzájárulnak utánfutónk innovatív voltához.

Mely alkatrészeket érdemes felújítani?

  • új, biztonságosabb kapcsolófej: Az új kapcsolófejek tökéletesen működnek extrém körülmények között is. Az új, robusztus kialakítás, valamint a védelmet nyújtó fedett mechanika jobb ellenállást biztosít az iszappal és a jéggel szemben. Éppen ezért ajánljuk zord környezetben történő használatra is.
  • újfajta sárvédő: Az innovatív forma tökéletesen illeszkedik az alváz kialakításához. A sárvédővel együtt sárfogó gumit is fejlesztettünk, melyet nagyon egyszerű felszerelni egy speciális horony használatának köszönhetően, illetve tökéletesen illeszkedik a sárvédők keresztmetszetéhez.
  • új lámpák: Nagyon fontos a jó láthatóság az utánfutók esetében is. Ezért érdemes új lámpát is vásárolnunk egy esetleges felújítás alkalmával.
  • ék, ék tartó: Utánfutókhoz, autókhoz is használható a kerék ék. Megakadályozza a lejtős, csúszós úton az utánfutó elindulását. Választhatunk hozzá praktikus kerék ék tartót, amelyet közvetlenül az utánfutóra kell felszerelni, ebben tudjuk tárolni magát az éket.

Ha Önnek bármilyen Autóflex-Knott utánfutó alkatrészre van szüksége, akkor megvásárolhatja webáruházunkban, megrendelheti a rendeles@autoflex.hu címen vagy érdeklődjön belföldi értékesítés +3676502058-as telefonszámán!