Nincs utánfutó Knott nélkül!
Minden alkatrész egy kézből.

5+1 tipp, mire ügyeljünk, ha hajót szállítunk az utánfutónkon

Végre beköszöntött a nyár, amelyre mindannyian vártunk! Elővehetjük a szekrény mélyéről a fürdőruhákat, törölközőket, papucsokat, és irány a part! A víz szerelmesei között viszont akad olyan is, aki a vízi járműveket részesíti előnyben. Ám a nagyobb csónakok, hajók esetében csónakszállító utánfutóra van szükségünk. Mire kell ügyelnünk a csónakok, hajók szállítása során? Mostani blogbejegyzésünkben erre keressük a választ.

5+1 tipp, mire ügyeljünk, ha hajót szállítunk az utánfutónkon Autóflex-Knott

5+1 tipp mire ügyeljünk, ha hajót szállítunk az utánfutónkon

1.     A hajótestet erősen rögzítsük a csónakszállító utánfutóhoz, de ne túl erősen!

Ez érthető, hiszen senki sem szeretné, ha szállítás közben leesne a hajó vagy a csónak az utánfutóról. Az Autóflex-Knott kínálatában számtalan eszköz elérhető a vízi járművek megfelelő rögzítéséhez. Mindemellett ne feledjük, hogy a hajótest vagy a rudazat erős feszítésnek van kitéve. Ebből fakadóan előfordulhat, hogyha túl nagy erőt fejtünk ki a gurtnival a rudazatra, hajótestre, akkor az összeroppanhat vagy belevágódhat a hajó oldalába.

2.     Engedjünk a gurtnik feszítésén álló helyzetben!

Amennyiben nem rögtön vesszük le az utánfutóról a hajótestet, és az több napig vagy akár egy hétig is a csónakszállító utánfutón marad, akkor ne felejtsük el a gurtnikat kicsit vissza engedni. Ezáltal csökken a feszítés, nő a hajó élettartama. Mielőtt tovább indulunk, ne felejtsük el újra meghúzni a laza gurtnikat!

3.     Vonjuk be puha anyaggal az utánfutó vázszerkezetének hajó alatti részét!

Legtöbb esetben polifoamot használunk a hajó vázszerkezetének bevonására. Könnyen hozzáférhető, és ideig-óráig jó megoldást nyújt, de sajnos nem UV álló, ezért hamar szétporlad. Sajnos ebben az esetben a vasszerkezet és a hajó között a bélésanyag nem lesz kellő vastagságú. Milyen tippek, trükkök léteznek ennek kivédésére? Vonjuk be UV álló ragasztószalaggal a polifoamot, hogy hosszabb legyen az élettartama! Használjunk egyéb UV álló megoldásokat: szőnyegdarabokat, félbevágott slagot, tűzoltótömlőt vagy speciális gumiprofilt!

4.     Béleljük ki a gurtni és a hajó közötti részeket is!

Szakszerűen úgy végezhetjük el a hajólekötést, ha ott, ahol a gurtni nekifeszül a hajónak, szintén kibéleljük valamilyen UV álló anyaggal.

5.     Hogyan szállítsuk biztonságosan a hajót az utánfutón?

Olvassa el előző blogbejegyzésünket, melyben 7 tippet adunk Önnek a biztonságos hajó és csónakszállításhoz!

+1 Karbantartás fontossága

Mindenképpen ellenőrizzük rendszeresen csónakszállító utánfutónk állapotát! Illetve a csónakszállító utánfutókhoz szükséges műanyag alkatrészek különös figyelmet érdemelnek az ellenőrzés során.

Indulás előtt mindenképpen győződjünk meg arról, hogy csónakszállító utánfutónkon minden tökéletesen működik! Ha bármilyen Autóflex-Knott utánfutó alkatrészre van szüksége, akkor megvásárolhatja webáruházunkban, megrendelheti a rendeles@autoflex.hu címen vagy érdeklődjön belföldi értékesítés +3676502058-as telefonszámán.