Nincs utánfutó Knott nélkül!
Minden alkatrész egy kézből.

Hogyan válassza ki az ideális utánfutót?

Mi az, ami számít egy utánfutó kiválasztásakor? Mire kell ügyelnünk? A jogosítvány és az utánfutó mérete összefügg? A drágább tényleg mindig jobb választás? Kéttengelyes vagy egytengelyes utánfutó a jobb? Ha Ön is ezekre a kérdésekre keresi a választ, akkor olvasson tovább, hiszen mostani blogbejegyzésünkben arról lesz szó, hogyan válassza ki az ideális utánfutót.

A drágább a jobb?

A legtöbben úgy gondolkodunk, hogyha megvan rá a pénzünk, akkor inkább a drágább utánfutót vásároljuk meg. Ha drágább, akkor feltétlenül jobb is? Arra szolgál majd, amire nekünk kell? Sajnos nem feltétlenül. Általában a drágább kivitel nagyobbat is jelent, és nem biztos, hogy ki tudjuk használni a kapacitását. A nagysággal egyenes arányosan nő az üzemanyagfogyasztás, sőt még az autónkat is jobban meg fogja terhelni.

Mi alapján válassza ki az ideális utánfutót?

Mindig az alapján döntsünk, hogy mire fogjuk majd használni, hiszen annak megfelelő méretűt kell vásárolnunk! Az autó forgalmijában lévő paraméterek mutatnak irányt, hogy milyen tömegű utánfutót vontathatunk kocsinkkal. Illetve a jogosítványunk is közbeszólhat, hiszen B-katergóriással csupán 750 kg-tól nem nehezebb utánfutót használhatunk. Ha kíváncsi arra, hogy milyen szabályokat érdemes betartani az utánfutó használatakor, akkor olvassa el erről szóló blogbejegyzésünket!

Egytengelyes vagy kéttengelyes a jó választás?

Mindkettőnek van előnye és hátránya is. Az egytengelyes futók előnye, hogy olcsóbbak kéttengelyes társuknál, viszont hátrányuk, hogy nehezebben tudjuk rajtuk eloszlatni a súlyt, a terhelést. A kéttengelyes változatok általában drágábbak, de előnyük, hogy mind a négy kerekük fékezhető. Miért jó ez? Ha az egyik kerék defektet kap, akkor sem kell rögtön leállnunk, hanem korlátozottan tovább haladhatunk.

Mindig a teher, a tömeg mértéke a sorsdöntő a választás során

Féknélküli utánfutót akkor válasszunk, ha kevesebb tömeget szállítunk majd vele. De ennek nagy előnye még, hogy az igénybevételre nem olyan érzékeny, hiszen kevesebb benne az alkatrész, ami kopni, rongálódni tud. A fékút viszont megnőhet a féknélküli futó estén.

A kerekek elhelyezkedése is számít?

Természetesen! Itt is a súly lesz a kulcsfontosságú paraméter a döntés meghozatalakor. Ha nehezebb lesz a szállítmányunk, akkor alacsonyabb padlószintű futó a megoldás, ahol oldalt helyezkednek el a kerekek. A könnyebb szállítmányok esetén az alsó kerekes változat a tökéletes választás.

Ha Önnek bármilyen Autóflex-Knott utánfutó alkatrészre van szüksége, akkor megvásárolhatja webáruházunkban vagy megrendelheti a rendeles@autoflex.hu címen vagy érdeklődjön a belföldi értékesítés +3676502058-as telefonszámán.