Nincs utánfutó Knott nélkül!
Minden alkatrész egy kézből.

Milyen szabályokat érdemes betartani az utánfutó használatakor?

Kinek érdemes utánfutót tartania? Egyszerű a válasz: mindenkinek! Egy megfelelő méretű garázs megoldja a problémánkat abban az esetben is, ha társasházban, esetleg panelban lakunk. A kertes házakban pedig nem jelenthet gondot az utánfutó tárolása. Kifejezetten nagy segítséget nyújt abban az esetben, ha nagyobb méretű dolgokat szeretnénk szállítani. Csodálatos megoldás a munkagépek, fűnyírók, motorok, quadok, hajók, motorcsónakok, hómobilok, motoros szánok szállítására. De tökéletes segítőtárs a költözés és lakásfelújítás során is! Tudta, hogy akár a platós teherautó és a furgon is kiváltható használatával? De milyen szabályokra érdemes odafigyelni a használat során? Olvasson tovább!

 

Mire lesz szükségünk az utánfutó használatához?

  • Jogosítványra: A B-kategóriás jogosítványunk elegendő a 750 kg-tól nem nehezebb utánfutók használatához. Arra viszont ügyelnünk kell, hogy friss jogosítvánnyal 2 évet kell várni az utánfutó használatára.
  • Megfelelő gépjárműre: Érdemes észben tartani, hogy az utánfutó súlya nem haladhatja meg az autó súlyát., illetve a szerelvény súlya nem lehet több 3,5 tonnánál. Ha ezt meghaladja, akkor már nem elegendő a B-kategóriás jogosítványunk, E-kategóriásra van szükségünk helyette.
  • Vonóhorogra: A megfelelő vonóhorog kiválasztására megfelelő figyelmet kell fordítanunk, hiszen többek között ez adja az utánfutó stabilitását.

Mire ügyeljünk az utánfutó használata során?

  • Ellenőrizzük a gumikat és a világítást minden nap! A KRESZ meghatározza, hogy ezt az eljárást a gépjárművünkön is el kellene végezni minden nap, de sokan nem tartják be. Az utánfutó esetében viszont kiemelt figyelmet fordítsunk erre! Ne veszélyeztessük saját magunk és mások testi épségét!
  • Az abroncsok állapotának vizsgálatára! Ha régebbi típusú utánfutónk van, akkor mindenképpen ellenőrizzük az abroncsokat! Hiszen a túlzott terhelés, a gyakori használat, az idő múlása és a rossz útkörülmények az abroncsok kopottságát és töredezettségét segítik elő. Cseréljük a gumiabroncsokat, amennyiben szükséges!
  • Ne terheljük túl az utánfutót! Hiszen a hirtelen mozdulatoknál az autót teljesen elhúzhatja. Emellett hátrafelé a kilátásunkat is zavarja a nagy rakomány. Milyen KRESZ szabály vonatkozik a sebességre? Ugyanolyan sebességgel haladhatunk, mint egy 40 tonnás teherautó, azaz országúton 70 km/h-val, autópályán 80 km/h-val.
  • A téli időszak előtt mindenképpen nézzük át utánfutónkat! Mire kell ügyelni? 5+1 tipp, mit ellenőrizzen utánfutóján a tél beköszönte előtt című blogbejegyzésünkben részletes információkat kaphat róla!

Ha Önnek bármilyen Autóflex-Knott utánfutó alkatrészre van szüksége, akkor megvásárolhatja webáruházunkban vagy megrendelheti a rendeles@autoflex.hu címen vagy a belföldi értékesítés +3676502058-as telefonszámán!