Nincs utánfutó Knott nélkül!
Minden alkatrész egy kézből.

Hasznos tippek lószállító utánfutó választáshoz – 1. rész

Alig várta, hogy végre újra lovagolhasson? Netán versenyekre szeretné vinni négylábú kedvencét? Egy lószállító utánfutó költséges dolog, de megéri rá beruházni, hiszen rengeteg olyan alkalom adódhat, amikor a lótartó számára nélkülözhetetlen ez az utánfutó. Akár új, akár használt modellt választunk számos dolognak utána kell néznünk, hogy biztonsággal szállíthassuk lovunkat. Hogyan válasszuk ki a számunkra ideális lószállítót? Mire figyeljünk a vásárlásnál? Mostani blogbejegyzésünkben erre keressük a választ.

Hasznos tippek lószállító utánfutó választáshoz – 1. rész Autóflex-Knott

Megbízható lószállító utánfutó kiválasztása

Mit kell figyelembe vennünk a választáskor? Először is tisztázni kell, hogy pontosan milyen modellre van szükségünk, az alapján, hogy mit szeretnénk vele szállítani: egy vagy két lovat, és emellett még hintót vagy lovaskocsit.

Majd figyelni kell arra, hogy a vontatásra használt gépkocsival milyen össztömegű utánfutó vontatása megengedett. Illetve azt is szem előtt kell tartani, hogy az adott jogosítvánnyal vezethetjük-e a gépkocsi és utánfutó együttesét. Ha a gépkocsi és az utánfutó együttes össztömege meghaladja a 3500 kg-ot, akkor szükséges a B+E kategóriás jogosítvány megléte. Ha ennél kevesebb az össztömeg, akkor elég a B kategóriás jogosítvány is.

Milyen anyagból szeretnénk a lószállítót? Hiszen készülhet fából, műanyagból, fémből. Milyen legyen a teteje? Ponyva vagy akár műanyag is szóba jöhet. Lesz lehetőségünk fedett helyen tárolni? Mert ha nem, abban az esetben csak a keménytetős műanyag lószállító utánfutó jöhet számításba.

Mire ügyeljünk használt lószállító utánfutó vásárlása esetén?

Mindenképp vizsgáljuk át a tengelyeket, a féket, a vonófejt, a gumiabroncsokat és a világítást! Érdemes egy próbakörre elvinni a használt futót, és szakember segítségét kérni a vásárlás előtt. Ha a vonófej sérült, akkor valószínűleg új műszaki vizsgát kell vele tenni, ezt mindenképp tartsuk szem előtt!

A gumiabroncs, fékek és a világítás állapotát nem csupán vásárlás előtt, hanem lószállító utánfutó tulajdonosként minden elindulás előtt ellenőriznünk kell. Milyen egyéb feladatunk van egy lószállító utánfutó ellenőrzése kapcsán? Előző blogbejegyzésünkben ezt bővebben kifejtettük.

Ezen felül ellenőriznünk kell a padozatot, melyen nem lehet lyuk vagy repedés. A rámpa is fontos eleme a szállítónak, mely szintén ellenőrzést igényel. A tartozékok meglétére is ügyeljünk! Melyek ezek? Elválasztó fal, kárpit, ajtózár, megfigyelő rendszer.

Indulás előtt mindenképpen győződjünk meg arról, hogy lószállító utánfutónkon minden tökéletesen működik! Ha bármilyen Autóflex-Knott utánfutó alkatrészre van szüksége, akkor megvásárolhatja webáruházunkban, megrendelheti a rendeles@autoflex.hu címen vagy érdeklődjön belföldi értékesítés +3676502058-as telefonszámán.