Nincs utánfutó Knott nélkül!
Minden alkatrész egy kézből.

Kirándulás a koronavírus idején: mire ügyeljünk lakókocsis vagy lakóautós kirándulás esetén?

Előző blogbejegyzésünkben arról volt szó, hogy a koronavírus járvány ideje alatt többen olyan alternatívát keresnek a nyaralásra, mely során tartani tudják a megfelelő személyes távolságot. Erre kínál tökéletes megoldást a lakókocsi és a lakóautó. Ezt a témát folytatva mostani blogbejegyzésünkben arra keressük a választ, hogy lakókocsis vagy lakóautós kirándulás előtt mire ügyeljünk, miket ellenőrizzünk a járművön.

Kirándulás a koronavírus idején: mire ügyeljünk lakókocsis vagy lakóautós kirándulás esetén? Autoflex.hu

Mit ellenőrizzünk indulás előtt a lakókocsin, lakóautón?

Lakókocsi vagy lakóautó? Mi a különbség közöttük? A lakókocsi a felszerelt utánfutó egyik fajtája, melyet vonóhorgos autóval kell húzni. Ezzel szemben a lakóautó a saját kerekein gurul, egy minibuszhoz lehet leginkább hasonlítani, mely minden extrával el van látva. Akár lakókocsival, akár lakóautóval vágunk bele a kirándulásba, több mindent érdemes ellenőriznünk a járműveken. Melyek ezek?

Lakóautó ellenőrzése:

Gumiabroncsok állapota:

A gumi ne legyen sérült, kopott, elhasználódott, repedt! A guminyomást, a profilmélységet, a futófelületet és az oldalfalát is ellenőrizzük le ezek mellett! Ne feledjük, hogy a légnyomást a jármű várható össztömegéhez kell igazítanunk!

Motorolaj szintje:

Egy olajcsere ilyenkor sok kellemetlenségtől megóvhat minket, hiszen, ha az olajszint nagyon alacsony, akkor könnyedén lerobbanhatunk, mely egy kirándulás során igen kellemetlen élmény.

Hűtőfolyadék szintje:

Ellenőrizzük le a hűtési rendszert, különös figyelemmel a hűtőfolyadékra, hiszen egy hegyes-dombos vidéken megterhelő a gépjármű számára, ha kevés a hűtőfolyadék mennyisége!

Világítás ellenőrzése:

Az összes fényszórót, irányjelzőt, lámpát ellenőrizzük le!

Lakókocsi ellenőrzése:

Mivel a lakókocsi egyfajta utánfutó, ezért ajánljuk az utánfutók tavaszi felkészítéséről szóló cikkünk tanulmányozását. Mielőtt nyaralni indulunk lakókocsival, az alább két dolgot feltétlen ellenőrizzük!

Gumiabroncsok állapota:

Itt is elkerülhetetlen a gumi állapotának ellenőrzése. A guminyomás, profilmélység, futófelület és oldalfal vizsgálata elengedhetetlen az indulás előtt.

Világítás ellenőrzése:

Amikor csatlakoztatjuk a lakókocsit, minden estben ellenőrizzük az elektromos kábeleket, lámpákat, fényszórót, irányjelzőt és a biztosító láncot is!

A KRESZ alapján a gumikat és a világítást minden nap le kell ellenőriznünk a személygépjárművünk, a lakókocsi és a lakóautó esetében is. Ha megfogadjuk ezt a tanácsot a kirándulás során, akkor ez sok kellemetlenségtől megkímélhet bennünket.

Indulás előtt mindenképpen győződjünk meg arról, hogy lakókocsinkon, lakóautónkon minden tökéletesen működik! Ha bármilyen Autóflex-Knott utánfutó alkatrészre van szüksége, akkor megvásárolhatja webáruházunkban, megrendelheti a rendeles@autoflex.hu címen vagy érdeklődjön belföldi értékesítés +3676502058-as telefonszámán.