Nincs utánfutó Knott nélkül!
Minden alkatrész egy kézből.

Kirándulás a koronavírus idején: a sztár a lakókocsi és a lakóautó

A koronavírus járvány idején a korlátozások mellett az emberek felelősségtudata és elővigyázatossága miatt többen olyan alternatívákat keresnek a kikapcsolódásra, nyaralásra, mely során tartani tudják a megfelelő személyes távolságot. Természetesen ez a hagyományos utazási alternatívákkal nehezen kivitelezhető, ezért lett egyre elterjedtebb a lakókocsi és a lakóautó Milyen előnyei vannak? Blogbejegyzésünkben erre keressük a választ.

Lakókocsi vagy lakóautó? Mi a különbség?

A lakókocsi egyfajta felszerelt utánfutóként fogható fel, melyet vonóhorgos autóval kell húzni. Ezzel szemben a lakóautó a saját kerekein gurul, olyan, mint egy minibusz, mely minden extrával felszerelt. Mindkettőnek megvannak az előnyei és hátrányai.

Lakókocsit olcsóbban tudunk vásárolni és fenntartani is. Sőt a felújításához és karbantartásához szükséges összes alkatrészt megtalálják az Autóflex-Knott webáruházában. A kempingezés is kényelmesebb vele, hiszen csupán csak be kell vele parkolni a kempingbe, leakasztani, és máris mozoghatunk szabadon a gépjárművünkkel. A vontatáshoz azonban egy nagyobb teljesítményű, vonóhorgos autóra lesz szükségünk.

Ha vándortáborra készülünk, és 1-2 naponta szeretnénk új kempingeben megszállni, akkor könnyebb a dolgunk a lakóautóval. Illetve az éjszakát akár kijelölt parkólóhelyen is tölthetjük vele, míg ez a megoldás lakókocsival nehezebben kivitelezhető. Ellenben a lakóautók sokkal többe kerülnek, és a fenntartásuk is igen költséges.

Turizmus és a személyes távolságtartás lakókocsival és lakóautóval

Hogyan csökkentsük a fizikai érintkezést? Egyértelműen úgy, hogy az A-ból B-be való eljutást ne zsúfolt repülőgépekkel, busszal vagy vonattal valósítsuk meg, hanem egy lakókocsival felszerelt autóval vagy lakókautóval. Ezzel minimálisra csökkentjük a személyes fizikai érintkezés intenzitását, mely során sokkal kisebb a fertőzési esélyünk. Illetve a saját tempónkban utazhatunk, nem leszünk senkihez sem kötve, nyugodtan, kényelmesen haladhatunk.

A szálláshely és étkezés kérdése

Természetesen a pandémia során mindenhol be kell tartani a távolságtartási szabályokat, illetve minden szálláshely külön figyelmet fordít a megfelelő fertőtlenítésre, de sokak szerint sokkal biztonságosabb egy lakókocsiban vagy lakóautóban tartózkodni, aludni, étkezni.

Arról nem is beszélve, hogy mennyivel kényelmesebb nagy családi nyaralásra menni lakókocsival vagy lakóautóval. Minden szükséges ruhát, holmit, felszerelést, játékot és élelmiszert kényelmesen el tudunk helyezni, így sokkal egyszerűbb dolgunk van, mintha egy szállodai szobába kellene mindent felcipelnünk.

Igaz, hogy a lakókocsival utazáskor nyertünk egy óriási csomagteret, azonban vigyázni kell arra, hogy ebben az esetben se lépjük túl a maximálisan megengedett össztömeget. Általában a lakókocsik össztömege megközelíti a sajáttömeget. Ez azt jelenti, hogy a jármű súlya folyamatosan terheli a tengelyt, akár megyünk vele valahova, akár nem. Ezért célszerű a téli tároláskor is és a kempingezés ideje alatt is, legalább részben (kb. 50-70%-ban) tehermentesíteni. A gyári járműveket ellátják az ehhez szükséges letalpalókkal. Amennyiben egyedi építésű lakókocsikhoz keres letalpalót, akkor nálunk azt is megtalálja.

Indulás előtt mindenképpen győződjünk meg arról, hogy lakókocsinkon, lakóautónkon minden tökéletesen működik! Ha bármilyen Autóflex-Knott utánfutó alkatrészre van szüksége, akkor megvásárolhatja webáruházunkban, megrendelheti a rendeles@autoflex.hu címen vagy érdeklődjön belföldi értékesítés +3676502058-as telefonszámán.