Nincs utánfutó Knott nélkül!
Minden alkatrész egy kézből.

Ismerjen meg minket! – Interjú Dr. Kiss Lászlóval

Kecskeméti telephelyünkön 400-500 ember dolgozik minden nap azon, hogy újabb és újabb sikereket érjünk el. Kollégáink egytől-egyig hozzájárulnak ahhoz, hogy cégünk Európa második legnagyobb utánfutó alkatrész gyártójává nőtte ki magát, ezzel biztosítva számtalan magyar család stabil megélhetését. A következő időszakban szeretnénk követőinknek megmutatni a kecskeméti Autóflex-KNOTT emberi arcát. Interjúkat készítünk munkatársainkkal, hogy jobban megismerhesse cégünket és azt a légkört, amelyben munkatársaink tevékenykednek. Az alábbi interjút Dr. Kiss Lászlóval, az Autóflex-KNOTT ügyvédjével készítettük, fogadja szeretettel!

Mióta erősíted az Autóflex-KNOTT Kft csapatát?

DR.K.L.: 2007-től.

Ez az első pozíciód? Ha nem, akkor hogyan kezdted a pályafutásod?

DR.K.L.: Több éven keresztül nyári diákmunkán dolgoztam a cégnél, a raktárban. Később közel egy évet töltöttem a lézerüzemben is, mint lézergép-kezelő. Utána jött a 2007-től tartó időszak. A mai napig ügyvédként látom el a társaság jogi képviseletét.

Milyen személyes motivációid vannak?

DR.K.L.: A legnagyobb motiváció a munka összetettségében rejlik. A cél az, hogy a vállalat teljeskörűen, minden jogszabálynak megfelelően tudjon működni a folyamatosan változó hazai és európai jogszabályokat is figyelembevéve. Emellett a folyamatos fejlődés híve vagyok. Szeretnék részt venni a digitális átállás lebonyolításában. Az a cél, hogy a munkaügyi dokumentumok és a hatósággal való kapcsolattartás teljesen átálljon a digitális útra, mert ez a jövő. Ez egy ekkora vállalatnál nagy falat.

Mit tekintesz a legnagyobb sikerednek a cégnél?

DR.K.L.: Az apró siker is siker és a nagyobb is. Nem tudok kiemelni egyet, mert számomra ugyanakkora siker az, ha egy kollégának egy apró dologban tudok sikeresen segíteni, és az is, ha egy nagyobb volumenű dologban a vállalat számára.

Mit tekintesz a legnagyobb kihívásnak a munkád során?

DR.K.L.: Egyrészt, hogy megfeleljünk a jogszabályoknak és ne kelljen azon gondolkodni, hogy jól csináljuk vagy nem, még akkor is, ha ez egyre nehezebb a folyamatosan változó jogszabályi környezet miatt.

Másrészt az ügyvéd igazi feladata, hogy megbékítse a szemben álló feleket. Próbálok hidat képezni a különböző generációk között, hogy hatékonyan együtt tudjunk dolgozni.

Miért szeretsz az Autóflex-KNOTT Kft-vel dolgozni?

DR.K.L.: Mert a cég nem hagy unatkozni. Állandóan új kihívás elé állít. Olyan feladatokkal találkozok, amik még ügyvédként sem mindennapos feladatok. Folyamatos tréning alatt állok, muszáj folyamatosan saját magam képezni, hogy azokat a feladatokat sikeresen el tudjam látni, ami felmerül a vállalat életében. Olyan hatóságokkal, hivatalokkal kerülök kapcsolatba, amikről egy átlagember nem is hall. A változatosság miatt élvezetes a munkám.

Milyen a munkahelyi légkör és milyen a csapatmunka?

DR.K.L.: Véleményem szerint rendkívül befogadó a munkahelyi légkör, jó csapatok tudnak kialakulni. Bármilyen kéréssel, kérdéssel fordulunk egymáshoz, mindenki igyekszik segíteni a megoldásban.

Hogyan töltődsz a hétköznapi mókuskerékből kiszakadva?

DR.K.L.: Igyekszem minél több időt tölteni a családommal. Fontosak a barátaim is, szívesen focizunk, pókerezünk.

Mit üzennél a meglévő és leendő kollégáknak?

DR.K.L.: Édesapám szájából hallottam sokszor. Senecának azt az idézetét, hogy „Non quid iuris, sed quid consilii”. Ez annyit tesz, hogy nem csak a jog fontos, hanem az emberség, a belátás. Ezt üzenem a leendő kollégáknak, hogy legyenek emberségesek nem csak a munkahelyükön, hanem az életben is. Legyenek több türelemmel egymás iránt. A különböző generációk értsék meg egymást és próbáljanak meg azonosulni, összhangba kerülni egymással. Legyenek kitartóak. Ahogy az én példámból is látható, diákként még az alkatrészeket számoltam a raktárban, most pedig a paragrafusokat bújom, a törvénykönyvet lapozom. Valódi perspektívát kínál kollégái részére az Autóflex-KNOTT.

Köszönjük a beszélgetést Dr. Kiss Lászlónak! Amennyiben aktuális állásajánlatainkról érdeklődne, kattintson az alábbi gombra!