Nincs utánfutó Knott nélkül!
Minden alkatrész egy kézből.

Bevált az új KTL festőberendezés

Az Autóflex-KNOTT Kft. kecskeméti telephelyén jelentős fejlesztések történtek 2021-2022 között, amelyhez hozzájárult a Nemzeti Exportvédelmi Program Külpiaci Növekedési Támogatás pályázat keretében elnyert támogatás, amelyet ezúton is köszönünk. Így valósult meg többek között az új KTL festőberendezésünk, amelyet szeretnénk részletesebben is bemutatni Önnek.

A régi és új KTL berendezés

Cégünk hisz a folyamatos innováció szükségességében. Valljuk, hogy csak így tarthatjuk meg, illetve növelhetjük versenyképességünket, amely a hosszútávú siker záloga.

Bár a meglévő KTL berendezésünk is csak tizen-egynéhány éves technológia, azonban az új piacokon való megjelenésünkhöz elengedhetetlenné vált egy nagyobb, modernebb, még hatékonyabb gép üzembehelyezése.

A régi KTL festőberendezésünk még egy folyamatosan haladó pályarendszert foglal magába, aminek állandó a sebessége. Így nehezebb a ciklusidőket és a beégetési hőmérsékletet szabályozni.

Az új KTL berendezésünk az egyik ma elérhető legmodernebb technológiát képviseli. A járműiparban is elfogadott technológia a kataforetikus mártó lakkozás (továbbiakban: KTL). Az automata KTL festősoron festett alkatrészek kiváló korrózióálló tulajdonságuk mellett egyenletes, a legkisebb réseket, sarkokat, üregeket is lefedő réteget kapunk. Ennek segítségével jelentősen tudjuk javítani a termelés hatékonyságát. Akár rakatonként módosítható a beégetés hőmérséklete és hatékonyabban szabályozhatók a ciklusidők (egy kocsin levő termékek lefestésének ideje). Egymást meg is előzhetik az egyes munkafázisok. Továbbá digitalizált a gyártásvezérlés.

Az új KTL berendezéssel még gyorsabban, még jobb minőségben, még hatékonyabban, még tartósabb termékeket tudunk gyártani.

A régi KTL berendezést is tovább használjuk, amely most egy jelentős felújításon esik át.

 

Maga az eljárás 3 lépésből áll:

  1. Vegyszeres felületkezelés
  2. Festési folyamat
  3. Beégetés

 

Porszóró kabin

Érdemes megemlíteni, hogy festőüzemünk rendelkezik egy porszóró kabinnal is, ahol vastagabb festékréteget lehet felvinni és különböző színeket tudunk használni.