Nincs utánfutó Knott nélkül!
Minden alkatrész egy kézből.

THE SPIDER: Bemutatkozik az új célgépünk

Az Autóflex-KNOTT Kft-nél hiszünk a folyamatos innováció szükségességében. Ennek szellemében született meg Kecskemét-Kadafalvi gyárunk egyik legújabb fejlesztése, a The Spider névre keresztelt célgépünk, amelyet ezúton szeretnénk Önnek is bemutatni.

Hogyan jött az ötlet?

Az volt a célunk, hogy a ráfutófék-mechanizmus gyártásánál megkönnyítsük a fizikai munkát, illetve növeljük a termelés hatékonyságát. A termék gyártási folyamatát műveletekre bontottuk, hogy több munkaállomás részvételével történjen a termék gyártása.

Miért jelent innovációt a The Spider?

Korábban mechanikai forgótárcsán történt a termék gyártása, amely lassabb, kézierős gyártást tett lehetővé. Egy olyan célgépet terveztünk, amely hozzájárul ahhoz, hogy kollégáink még hatékonyabban, még könnyebben végezhessék munkájukat.

A fejlesztési folyamat végére megszülető, 6 munkaállomást tartalmazó célgép egy lényegesen modernebb technológiai szintet képvisel, hiszen digitalizált, elektronizált, pneumatikával, kijelzővel, jelzőkkel ellátott körmunkaállomás. A The Spider, mint egy pók a szálaival, összefogja a csoportban dolgozó kollégákat.

 

Milyen előnyökkel jár a gyártásban?

  • Mindössze 1 perc alatt elkészül 1 db termék.
  • Szervezettebb, rugalmasabb, jobban tervezhető vele a gyártási folyamat.
  • A termékre vonatkozó gyártási adatok a célgéppel könnyen gyűjthetővé, ezáltal nyomon követhetővé váltak.
  • Szabadságolások idején sem áll le a munka, könnyebben megoldható a gépen dolgozó kollégák helyettesítése.

 

A The Spider célgépünket 2022. végére üzemeltük be. Az elmúlt negyedévben, a segítségével remek munkát végeztek a kollégáink. Bízunk benne, hogy még sokáig segíti céljaink elérését.