Nincs utánfutó Knott nélkül!
Minden alkatrész egy kézből.

Védje utánfutóját az illetéktelen kezektől!

Végre kiválasztotta az Ön számára legideálisabb utánfutófajtát, amivel egy csapásra megoldódnak a szállítási nehézségei? Akkor itt az ideje, hogy gondoskodjon a pótkocsi védelméről is! Ma már szerencsére több eszköz is a segítségére lehet abban, hogy illetéktelenek ne férhessenek hozzá a vontatmányához. A cikkben bemutatott védőeszközök az AUTOFLEX-Knott kínálatában is megtalálhatóak!

Az utánfutóknak is jár a biztonság!

A lopásgátlás fontosságáról nem csak személygépkocsik esetében beszélhetünk, hiszen ami mozdítható, azt előbb-utóbb meg is próbálják elvinni. Nem kivétel ez alól a pótkocsi és az utánfutó sem. Egyre többször hallani, hogy elmegy a gyanútlan sofőr, például átvenni az áruházba a bútort, vagy a tüzépre építőanyagot, és mire kimegy az üzletből, lába kelt az utánfutójának.

Nem mindig van rá mód, hogy kísérővel menjünk, aki kint tud maradni az autónál. Ezért, amint saját utánfutóra teszünk szert, érdemes hozzá beszereznünk egy lopásgátló zárat is, ezzel megakadályozhatja, hogy illetéktelenek kezébe kerüljön a jármű. Utánfutók esetében az egyik legnépszerűbb megoldás a kapcsolófejre tehető lopásgátló zár.

A lopásgátló kapcsolófej zár kiválasztásának főbb szempontjai:

  • Vonógömbre akasztott állapotban, leakasztott állapotban vagy mindkettő helyzetben szeretné lezárni?
  • A kapcsolófej öntvény vagy lemez? Az előbbi esetében inkább a szélesebb profilú zárak lesznek a megfelelőek.
  • Zárbetét választás esetén van-e foglalat a kapcsolófej-kar oldalán?

Melyek a lopásgátló zár előnyei?

  • praktikus eszköz
  • könnyen beszerezhető
  • lakókocsikra, utánfutókra is alkalmazható
  • megakadályozza, hogy illetéktelenek elvigyék magukkal a vontatmányt
  • szinte bárhol alkalmazható, így bárhol otthagyhatja a járművét
  • egyszerű használat

Jó megoldás a lopásgátló lakattal ellátott kapcsolófej is

A szerkezetet rá kell tolni az utánfutó vonófejére, majd a nyelvet áttolva rajta le tudjuk lakatolni. Nagyon fontos, hogy a lezáráshoz stabil, masszív biztonsági lakatot használjon. Ezzel az eszközzel könnyedén megakadályozhatja az utánfutó fel- illetve leakasztását. Közvetlenül a vonófejbe zárható, így akadályozva meg a vontatást.

Rendelkezzen bármilyen típusú utánfutóval, az AUTOFLEX-Knottnál minden szükséges alkatrészt és kiegészítőt megtalál, sőt, gondolunk utánfutója biztonságára is! Keresse fel honlapunkat és böngésszen kedvére a széles termékkínálatunkban!