Nincs utánfutó Knott nélkül!
Minden alkatrész egy kézből.

A tél új kihívásokat jelent az utánfutók számára

Az ősz beköszöntével összeszedtük már egy csokorba azokat a környezeti tényezőket, amelyek befolyásolhatják az utánfutósok életet. Elkezdődött a naptári tél, úgyhogy nem árt, ha sorra vesszük, hogy ilyenkor mire érdemes még odafigyelni. A stabil úttartás garanciái a hibátlan fékrendszer és a jó vonófej.

 

Fékezett vagy fék nélküli utánfutó a befutó?

A stabil úttartás egyik alapfeltétele a jó gumi, – amit már ősszel leellenőriztünk, lecseréltünk – a másik viszont a hibátlan fékrendszer. Már a vásárláskor nagy dilemma szokott lenni, hogy fékezett vagy fék nélküli utánfutót válasszunk. Természetesen mindkettőnek megvannak a maga előnyei és hátrányai, de a csúszós utak esetében kifejezetten jól járunk a fékezett változattal, még ha drágább is. A fékezett utánfutókkal egyben kíméljük a vontatójármű fékrendszerét is, hiszen a vontatmány saját magát is fékezi, ezáltal csökken a féktávolság, ráadásul fék nélküli utánfutók esetében a maximális össztömeg nem lehet több 750kg-nál. A fékek állapotát minden évszakváltáskor érdemes leellenőrizni, de kiemelt időszak erre a tél, amikor jobban igénybe vesszük a rendszert. Az ellenőrzés mellett cserére is szükség lehet, ebben az esetben a Autoflex-KNOTT kínálatában minden szükséges elemet megtalál, ami utánfutója fékrendszeréhez kellhet. A por és a szennyeződések eltávolítása is fontos, hiszen segít hosszútávon megőrizni a fékrendszer jó állapotát.

Miért fontos az utánfutók vonófeje?

A vonófejnek nem csupán a csatlakozásnál van szerepe, hanem egyúttal fékezéskor, megálláskor is, hiszen csillapítja a gépjármű és a pótkocsi között kialakuló lökést, súrlódást. Ebből adódóan komoly igénybevételnek van kitéve, érdemes tehát a hosszú élettartam érdekében rendszeresen karbantartani: az alkatrészeket speciálisan erre fejlesztett kenőanyagokkal ápolni, bekenni, hogy csökkenjen a súrlódási együttható, és könnyebb legyen a mozgó alkatrészek működése.

Készítse fel utánfutóját, pótkocsiját a télre az Autóflex-KNOTT alkatrészeivel és kiegészítőivel, amelyek közt minden szükséges elemet megtalál! Keresse fel honlapunkat és böngésszen kedvére a széles termékszortimentben!