Nincs utánfutó Knott nélkül!
Minden alkatrész egy kézből.

Ősszel is biztonságosan közlekedhet az utánfutójával

Hiába jönnek a zordabb évszakok, a szállítás sokszor nem várhat. Van azonban néhány olyan természeti tényező, amivel mindenképp számolnunk kell, ha utánfutóval szeretnénk útnak indulni. Lássuk, hogyan ruházhatjuk fel utánfutónkat a legnagyobb biztonsággal, legyen szó az őszi ködről, a csúszós utakról, vagy éppen egy-egy erős széllökésről, hiszen az Autóflex-KNOTT minden útviszonyra tud megoldást!

Köd előttem, köd utánam

Az őszi reggelek és a korai sötétedés egyik leggyakoribb velejárója a néhol enyhe, sokszor átláthatatlan ködfátyol. Sajnos ez a zavaró szürkeség nem csak a hangulatunkra ül rá, hanem jelentősen csökkenti a látótávolságunkat is. A legfontosabb tehát, hogy ezekben az időszakokban kiemelt figyelmet helyezzünk a láthatóságra, hiszen a forgalomban részt vevő valamennyi közlekedőnek, legyen az gépjármű, bicikli vagy gyalogos, észlelnie kell, hogy autónkhoz utánfutó vagy lakókocsi is csatlakozik. Ehhez persze elengedhetetlen, hogy a vontatásra szánt utánfutónak vagy lakókocsinak tökéletesen működjenek a világítástechnikai elemei.

 

Melyek az utánfutók legfontosabb világítástechnikai elemei?

Az utánfutó elektromos rendszere egy csatlakozóból, egy kábelből és lámpákból áll. A csatlakozó szerepe, hogy összekösse az utánfutót a kocsi elektromos rendszerével, melynek köszönhetően a lámpák világítani tudnak. Amikor ezek beszerzéséről döntünk, három fontos szempont alapján válogassunk. Az első, hogy az alkatrészek minden esetben megfeleljenek a jogszabályi előírásoknak. Ezt követően már egyéni preferenciáink alapján dönthetünk a szépség és a praktikum, vagyis az ár-érték alapján.

Nálunk, az Autóflex-KNOTT-nál minden igénynek megfelelően válogathat az elektromos tartozékokból.

Csúszós úton, stabil utánfutóval

A rendszeres szállítók, legyen szó utánfutóról vagy éppen lakókocsiról, egyik leggyakoribb rémálma, hogy egy előre nem látható, ám csúszós útfelületen, vagy egy erős széllökés hatására, netán kanyarban a vontatmány valamelyik irányba kilendül és kordinálhatatlanná válik. Az ilyen szerencsétlen esetek legrosszabb változata, amikor a kilengés addig fajul, hogy az utánfutót, legrosszabb esetben pedig a vontató járművet is felborítja. Ez viszont már a közlekedésben résztvevő valamennyi járműre veszélyt jelent. A stabil úttartás egyik alappillére a jó gumi. Az utánfutókon található abroncsok állapotát sajnos sokan hanyagolják, arra hivatkozva, hogy elég, ha a vontató autón jók a kerekek. Ez azonban hibás hozzáállás, legalább ennyire fontos, hogy az utánfutónk is jó gumiabroncsokkal rendelkezzen.

Válgasson az Autóflex-KNOTT készletéből, ahol kerekek, keréktárcsák és abroncsok is széles választékban várják!

Közlekedjen utánfutójával vagy lakókocsijával ősszel is biztonságosan!