Nincs utánfutó Knott nélkül!
Minden alkatrész egy kézből.

Milyen utánfutót érdemes vásárolni?

Megfordult a fejében, hogy egyszerűbb lenne az élete, ha vásárolna egy utánfutót? A motor vagy quad szállítás gondolatával kacérkodik? Esteleg lószállító utánfutót venne? Hajót, csónakot szeretne a vízhez lehúzni nyaranta? A hójáró járművek szerelmese, és a hegyekbe vágyik hőn szeretett járművével együtt? Akkor egy jó minőségű utánfutóra van szüksége! Aki utánfutó vásárlás előtt áll, az tisztában van vele, hogy a választék igen nagy mind a gyártók, mind a modellek tekintetében, ezért a döntés nem könnyű. Mostani blogbejegyzésünkben igyekszünk széles képet nyújtani az utánfutókról, és remélhetőleg segítünk Önnek a döntésben.

Speciális dolgot akar szállítani vagy több szállítási célja van?

Ha tudja rá a választ, akkor mondhatni könnyű a dolga. Ha csak egy bizonyos dolgot szeretne szállítani, akkor annak megfelelő utánfutót kell vásárolnia pl.: lószállító utánfutó, motorszállító utánfutó, hajószállító utánfutó stb. Ellenben, ha több mindennel kacérkodik, akkor érdemes kompromisszumot kötni, és egy olyan utánfutót választani, ami a legtöbb szállítási igényét kielégíti.

Az utánfutó össztömege radikális kérdés

A szállítmány súlya nagy vagy nagy helyet foglal? Mielőtt utánfutó vásárlás mellett döntünk, érdemes belepillantanunk autónk forgalmi engedélyébe, hogy milyen össztömeget vontathat. Illetve az sem másodlagos, hogy a jogosítványunk milyen pótkocsira érvényes.

Milyen tengelyt válasszunk?

Egytengelyes megoldás:

Kedvező árú, de pakolás közben a súlyelosztásra jobban kell ügyelnünk, mint kéttengelyes változatánál. A rakományt a tengely fölé, középre kell pakolnunk, hogy a legoptimálisabban terhelje az utánfutó tengelyét.

Kéttengelyes megoldás:

Ha nagy súlyokat szeretnénk szállítani, akkor a kettő tengelyes utánfutó a tökéletes választás. Egyenletesebben vontat, jobban követi az út nyomvonalát és a négy fékezett kereke a biztonságunkat garantálja. Ha véletlenül defektet kapnánk, akkor a legközelebbi szervizig vagy parkolóig még három keréken is el tudunk vele gurulni. Igaz, hogy drágább megoldás, de annál biztonságosabb!

Az utánfutó és a fék kérdése

Féknélküli utánfutó

Kevesebb meghibásodási lehetőség adódik, mint a fékes utánfutó esetében. Ne feledjük, hogy a féknélküli utánfutók maximális össztömege nem lehet több 750 kg-nál!

Fékes utánfutó:

Drágábbak féknélküli tásaiknál, de több előnnyel is rendelkeznek. Az utánfutó maga is fékezi saját magát, ezáltal a féktávolság megrövidül, sőt gépjárművünk fékeit is kíméljük a fékes utánfutó használatával.

Csakis minőségi utánfutót vásároljunk!

Igaz, hogy a jobb minőségű utánfutó drága mulatság, ám fő a biztonság! Ne spóroljunk a felhasznált anyagok minőségén, hiszen használat során kifizetődik! Nem kell folyamatosan szervizbe vinnünk futónkat.

A kerék helyzete az utánfutón

Oldalt kerekes utánfutó

Olcsóbb változat. Ebben az esetben a platószint alacsonyabban helyezkedik el, ezért magas súlypontú áru szállítására kiváló. Szélesebb az alsó kerekes változatnál, mivel a kerekek az utánfutó mellett helyezkednek el.

Alsó kerekes utánfutó

A kerekek a plató alatt helyezkednek el, ezért magasabban van a platószint, mint az oldalt kerekes utánfutók esetében. Az alsó kerekes utánfutó oldalfala lenyitható, mivel nincs útban a kerék, ezért könnyedebb a pakolása. Tömegük nagyobb, hiszen erősebb alvázra gyártják őket.

Ha bármilyen Autóflex-Knott utánfutó alkatrészre van szüksége, akkor megvásárolhatja webáruházunkban, megrendelheti a rendeles@autoflex.hu címen vagy érdeklődjön belföldi értékesítés +3676502058-as telefonszámán.