Nincs utánfutó Knott nélkül!
Minden alkatrész egy kézből.

5+1 érv amellett, miért kempingezzünk ősszel is utánfutóval

A nyári időszak alatt valószínűleg a szabadságunk jócskán megfogyatkozott, és a kirándulásokra szánt költségkeret is megcsappant. Akkor hogyan kapcsolódjunk ki az őszi időszakban? Tavasszal a lakóautó és lakókocsi előnyeit vettük górcső alá, most viszont azt mondjuk, hogy kempingezzünk utánfutó segítségével! Ezt egy gyönyörű magyarországi helyszínen is megtehetjük, akár egy kellemes őszi hétvége alkalmával. Arról nem is beszélve, hogy november 1-jén hosszúhétvégénk lesz! Merre menjünk kirándulni? Melyek az utánfutós kempingezés szépségei? Mostani blogbejegyzésünkben erre keressük a választ.

5+1 érv amellett, miért kempingezzünk ősszel is utánfutóval autoflex.hu

5+1 érv amellett, miért kempingezzünk ősszel is utánfutóval

1.     Gyönyörű, vadregényes helyszíneket ismerhetünk meg

Ha a hegyekbe vágyunk, akkor látogassuk meg a Mecsekben, a Máré vára közelében lévő Máré Vára Campinget, mely fantasztikus élményt nyújt az őszi hónapokban is. Buda szívében a Zugligeti Niche Camping jóvoltából élvezhetjük a friss levegőt, és az erdő semmihez sem fogható varázsát. Celldömölkön a vulkáni eredetű Ság hegy lábánál elterülő JUFA Vulkán Kemping Resort vár bennünket. De akár a Balaton északi partját is meglátogathatjuk, hiszen a Badacsony Campingben megszállhatunk, ahonnan elbűvölő látvány nyílik a magyar tengerre, és a közelben túrázhatunk is.

2.     Közelebb kerülhetünk a természethez

A kempingezés nem egy ötcsillagos hotelben töltött éjszaka, hiszen fűtés, víz és áram csak bizonyos helyeken hozzáférhető a kempingekben. Ellenben kárpótol minket az ezernyi csillag, a szél zúgása, az állatok neszezése, a kabócák, tücskök muzsikája, a patak csobogása és a friss levegő.

3.     Összekovácsolja a családot

Könnyed és kalandvágyó énünk kerül ilyenkor előtérbe. A természet közelsége pedig megnyugtatja feszült idegeinket. Rengeteg látnivaló és titokzatos túraútvonal vár ránk. A felmerülő galibák pedig még jobban összekovácsolják a kis csapatunkat.

4.     Ősszel gyönyörűek a fények és a színek

Ha a fényképezés megszállottjai vagyunk, akkor érdemes ősszel menni kempingezni, hiszen ilyenkor a legszebbek a fények és a színek. Készítsünk gyönyörű természetfotókat, de ne felejtsük el saját szemünkkel is élvezni a pillanat varázsát, ne csak a digitális készülékeken át! Romantikázzunk a napfelkeltében vagy napnyugtában párunkkal a kirándulóhely legszebb pontján!

5.     Utánfutóval kényelmes a kempingezés

Ősszel már kicsit csípősebb az időjárás, így sokkal komfortosabban fogjuk magunkat érezni, ha az utánfutón verjük fel a sátrunkat. A talaj csontig ható hidege így nem hat majd ránk, és az esős időszakot is könnyebben átvészeljük majd. Arról nem is beszélve, hogy az utánfutó segítségével több szükséges felszerelést is hozhatunk magunkkal, így nem fogunk semmiben sem hiányt szenvedni.

+1 Tegyük komfortossá a sátorozást az elengedhetetlen kiegészítőkkel!

Miket vigyünk magunkkal egy utánfutós kempingezésre? Természetesen a legfontosabb maga a sátor és a felállításához és rögzítéséhez szükséges felszerelések. Nézzünk utána, hogy az utánfutón való felállításhoz milyen rögzítőelemek szükségesek! Ha kényelmesen akarunk sátrazni, akkor felfújható ágyat vigyünk magunkkal, de végső esetben a polifoamok is megteszik.

Megfelelő világítás nélkül ne menjünk sehova! Legyen nálunk fejlámpa, sátorlámpa, zseblámpa, elemlámpa! És természetesen ne felejtsük el feltölteni az akkumulátorokat, és elemeket is vigyünk magunkkal! Hosszabbító és elosztó is hasznos társ a kempingezés során.

Kényelmünket szolgálják a kempingszékek, asztal, nyugágy vagy függőágy is. Ha főzőcskézni is szeretnénk a kempingezés során, akkor a legbiztosabb, ha kemping gázfőzőt, gázpalackot és edényeket is bepakolunk, a tányérról, pohárról, evőeszközökről, bicskáról és a termoszról nem is beszélve. Gyufa vagy öngyújtó, vizespalack és a vízforraló is szükséges lehet a hétvége folyamán.

A tisztálkodásra és mosogatásra is szedjük össze a felszereléseket otthon! Ha nagyon hideg lenne esténként, akkor jó meleg hálózsákot pakoljunk és a hősugárzót vagy melegítő párnát se hagyjuk otthon! A túrázáshoz is vigyünk magunkkal megfelelő felszereléseket! Készüljünk fel az esős időjárásra is!

Utánfutó ellenőrzése az indulás előtt

Indulás előtt mindenképpen ellenőrizzük a gumiabroncsok állapotát és a világítást! A gumi állapotának ellenőrzése során a guminyomás, profilmélység, futófelület és az oldalfal vizsgálata a prioritás, míg a világítás szemrevételezése során az elektromos kábeleket, lámpákat, fényszórót, irányjelzőt és a biztosító láncot vizsgáljuk meg! Ha valami nem lenne rendben, akkor az Autóflex kínálatában nézzen körül az elektromos tartozékok között!

Indulás előtt mindenképpen győződjünk meg arról, hogy az utánfutónkon minden tökéletesen működik! Ha bármilyen Autóflex-Knott utánfutó alkatrészre van szüksége, akkor megvásárolhatja webáruházunkban, megrendelheti a rendeles@autoflex.hu címen vagy érdeklődjön belföldi értékesítés +3676502058-as telefonszámán.