Nincs utánfutó Knott nélkül!
Minden alkatrész egy kézből.

Környezettudatos termelés az Autóflex-Knott Kft-nél

A környezetvédelem kiemelt jelentőséggel bír napjainkban, hiszen a társadalom ráébredt, hogy a saját ökológiai létfeltételeiben a saját maga által okozott károkat meg kell előzni, mérsékelni kell és el kell hárítani, hogy egy élhető bolygónk legyen, melyet unokáinknak is bátran tovább adhatunk.

Nem is kérdéses, hogy az emberiség felelősséggel tartozik, és függ az őt körülvevő környezettől, ezért küzdenünk kell a minket körülvevő természeti és épített környezeti értékek megőrzéséért. Ebből fakadóan nagy hangsúlyt kell fektetnünk az élhető, fenntartható környezet védelmére és kialakítására. Fontosnak tartjuk, hogy az emberi termelési, fogyasztási rendszer fenntartható legyen. Így mi az Autóflex-Knott Kft-nél szintén jelentős lépéseket teszünk a környezet megóvásának érdekében. Hiszen a környezetvédelemre – a mindennapi emberek erőfeszítései mellett – a nagy cégek termelése is hatalmas ráhatással bír.

Milyen környezetvédelmi tevékenységet folytat az Autóflex-Knott Kft.?

Fémhulladék újrahasznosítása

Tudta, hogy a fémhulladékok újrahasznosítása tartós ipari nyersanyagforrást biztosít? Hogyan lehetséges ez? A fémek végtelen ideig újra feldolgozhatók, és ennek során tulajdonságaik általában nem változnak. Ezért a fémhulladék hozzáférhető és folyamatosan újratermelődő forrás.

A fémhulladékok beolvasztása és a fémtermékek előállítása kohászati úton történik. Az Autóflex-Knott Kft. a fémhulladékot, fémforgácsot, lemezhulladékot a szerbiai öntödébe szállítja vissza, ahol újrahasznosítják azt, és hamarosan visszakerülhet a gyártás folyamatába. Cégünknél 90% az újrahasznosítása a fémhulladéknak.

A festőüzem vizének speciális tisztítása

Mint a legtöbb nehézipari üzem, az utánfutó gyártók is rengeteg vizet használnak fel. Az Autóflex-Knott Kft. azonban nemet mondott a pazarlásra. KTL festőüzemünkben speciális eljárással tisztítjuk a vizet, hogy ne kerüljön mérgező anyag a lefolyóba. Ezáltal a keletkező szennyvizet újra fel lehet hasznosítani-

Műanyag kupakok gyűjtése és újrahasznosítása

A műanyag kupakokat és az egyéb műanyag hulladékot szintén szelektíven gyűjtjük, mely újrafeldolgozva, újrahasznosítva visszakerül a gyártás folyamatába, melyben a LUX Kft. személyében leltünk segítségre.

A gumi szelektív gyűjtése és újrahasznosítása

A gumiabroncsokat szintén szelektíven gyűjtjük, hiszen ezek veszélyes hulladéknak számítanak. A Gumiipari Kft. segítségével a gumiabroncsokat újra tudjuk hasznosítani és ezután visszakerülhetnek alapanyagként a gyártási folyamatba.

A papír szelektív gyűjtése

Cégünk a gyártásban felhasználható hulladékok szelektív gyűjtése mellett figyel az egyéni szelektív hulladékgyűjtésre is. Ezért a papírt is szelektíven gyűjtjük a többi hulladék mellett.

Linde partnerként a környezetvédelem szívügyünk

Linde Green tanúsítványban részesültünk. Ezáltal köszönték meg nekünk, hogy a 100%-ban megújuló energiával előállított LINDE Green termékcsaládhoz tartozó terméket választotta cégünk.

Az oklevél a zöld energia felhasználásunk miatt került kiállításra, melynek lényege, hogy az ipari oxigén felhasználásunkat napenergia segítségével oldotta meg a LINDE. A levegő bontókat napenergiával üzemeltette. Ezzel cégünk is hozzájárult a CO2 kibocsátás csökkentésének mértékéhez.

Ha Önnek bármilyen Autóflex-Knott utánfutó alkatrészre van szüksége, akkor megvásárolhatja webáruházunkban, megrendelheti a rendeles@autoflex.hu címen vagy érdeklődjön belföldi értékesítés +3676502058-as telefonszámán!

Ha Önnek bármilyen Autóflex-Knott utánfutó alkatrészre van szüksége, akkor megvásárolhatja webáruházunkban, megrendelheti a rendeles@autoflex.hu címen vagy érdeklődjön belföldi értékesítés +3676502058-as telefonszámán!