Nincs utánfutó Knott nélkül!
Minden alkatrész egy kézből.

Ezzel a rendszerrel szerelt utánfutóval öröm a munkagépek szállítása

Az építőiparban, az agráriumban dolgozóknál, a kertészeknél és még számos területen gyakran felmerülő feladat a kistraktorok, munkagépek mozgatása a telephely és a munkaterület között. Aki ilyen területen dolgozik, az pontosan tudja, hogy milyen sok macerával jár az utánfutóra felállás és az arról való leállás. Különös figyelmet igényel a rámpák pontos elhelyezése, amin fel és le tud állni a gép, hiszen pár centi tévedés, és lebillenhet, ennek következtében pedig megsérülhet a drága munkagép, és ami még fontosabb, hogy annak vezetője is.

A munkagép szállítás utánfutóval kényelmesen, biztonságosan

Az Autóflex-KNOTT kínálatában létezik egy ügyes szerkezet, amely egy csapásra kiiktatja a fel- és leállásnál felmerülő biztonsági kockázatokat, és lehetővé teszi a munkagépek gyors mozgatását. Ez nem más, mint a kézi süllyeszthető utánfutó rendszer, amely létezik mechanikus és hidraulikus változatban is.

A kézi süllyeszthető utánfutó rendszerek működése

Felejtse el a rámpákkal való ügyeskedést! A kézi süllyeszthető utánfutó rendszerekkel szerelt utánfutók esetében könnyedén leeresztheti az utánfutó végét a földig, majd egyszerűen és biztonságosan leállhat a munkagéppel.

Induljunk ki abból az állapotból, hogy az utánfutó menetkész állapotban van, és felkapcsoltuk a vontató járműre. (Tehát először a rakfelületet le akarjuk süllyeszteni.) Türelmesen nézzük végig a videót! Várjuk meg, amíg a nagydarab fickó félreáll! (Utána közelről is jól láthatók a részletek.)

1. A csörlőt először meg kell feszíteni, mintha tovább akarnánk emelni. (Ez nagyon fontos, mert e nélkül nem szabad a biztosítókarhoz nyúlni.)

2. Egyik kezünkkel emeljük fel a biztosítókart (műanyag fogantyú), a másik kezünkkel – a csörlő segítségével – kezdjük süllyeszteni az utánfutó rakfelületét! (A biztosítókart nem szabad kb. 30 foknál magasabbra emelni!!!)

3. A csörlő 3-4 fordulata után el kell engedni a biztosító kart. A csörlőt folyamatosan tekerjük, de csak addig, amíg a rakfelület hátulja eléri a földet!

4. Ebben azállapotban szabadon mozgathatjuk az árut le-fel.

5. Az áru felhelyezése (és rögzítése) után kezdjük el felcsévélni a csörlőt, emelve ezzel a rakfelületet!

6. Az emelési folyamat utolsó fázisában látható, hogy a biztosító bowdenek egy kissé előre mozdulnak (kb. 50 mm). Majd hallható kattanással (két gyors kattanás egymás után) a helyükre ugranak. A rakfelület emelését folyamatos csörlőzéssel végezzük, és a kattanások után is 2-3 fordulattal a feszes állapotig folytassuk!

7. Figyelem!!! Ezután a csörlőn 2-3 fordulatot kell a süllyesztés irányába hajtani. Ezzel kell tehermentesíteni. Így érjük el, hogy a biztosító bowdenek a helyükön maradjanak.

A csörlőt nem szabad a jármű (vagy más rakomány) rögzítésére használni, mint pl. a csónakszállítóknál. Mindig tehermentesíteni kell.

A hidraulikus változatban viszont még tekerni sem kell, egy kézi pumpa segítségével automatikusan leereszkedik.

Az alábbi videókon meg is tekintheti, hogyan működnek a kézi süllyeszthető utánfutó rendszerrel szerelt utánfutók:

 

  • A mechanikus kézi süllyeszthető utánfutó rendszerrel szerelt utánfutó működése

  • A hidraulikus kézi süllyeszthető utánfutó rendszerrel szerelt utánfutó működése

Szeretne Ön is kézi süllyeszthető utánfutó rendszerrel szerelt utánfutót?

Kézi süllyeszthető utánfutó rendszer utólag sajnos nem szerelhető az utánfutóba, csak új utánfutók vásárolhatók a rendszerrel. Bármilyen utánfutó alapot rendelhet tőlünk, azonban komplett utánfutókat csak a specializált utánfutógyártóknál. Keresse a gyártóknál is az Autóflex-KNOTT alkatrészekkel szerelt utánfutókat!

Ha bármilyen utánfutó alkatrészre van szüksége, keresse fel webshopunkat, vagy megrendelheti a rendeles@autoflex.hu címen, illetve a belföldi értékesítés +3676502058-as telefonszámán!