Nincs utánfutó Knott nélkül!
Minden alkatrész egy kézből.

Ismerjen meg minket! – Interjú Palkovits Istvánnal

Kecskeméti telephelyünkön 400-500 ember dolgozik minden nap azon, hogy újabb és újabb sikereket érjünk el. Kollégáink egytől-egyig hozzájárulnak ahhoz, hogy cégünk Európa második legnagyobb utánfutó alkatrész gyártójává nőtte ki magát, ezzel biztosítva számtalan magyar család stabil megélhetését. A következő időszakban szeretnénk követőinknek megmutatni a kecskeméti Autóflex-KNOTT emberi arcát. Interjúkat készítünk munkatársainkkal, hogy jobban megismerhesse cégünket és azt a légkört, amelyben munkatársaink tevékenykednek. Az alábbi interjút Palkovits Istvánnal, az Autóflex-KNOTT egyik IT szakemberével készítettük, fogadja szeretettel!

 

Mióta erősíted az Autóflex-KNOTT Kft csapatát?

P.I.: 2016-ban jöttem ide.

Ez az első pozíciód? Ha nem, akkor hogyan kezdted a pályafutásod?

P.I.: Infor rendszer kettes számú rendszergazdájaként kerültem ide, ami kiegészült sokféle egyéb feladattal, a teljes hardverüzemeltetéssel. Fontos feladatom a számítógépes hálózat bővítése, javítása. A feladatok egy részénél külsős partnereinkkel egyeztetés. Az én feladataim, hogy az ipari gépek lássák a rendszereinket. Az összes nyomtatás, ami zajlik a cégnél. Az egyéni számítógépek üzemeltetése, telepítése. Hardveres és szoftveres. Support támogatás a cégnek, belső önálló osztályként.

Milyen személyes motivációid vannak? Hogyan képzeled el a jövőd a cégnél?

P.I.: A motivációt az adja, hogy megkapjuk a lehetőséget arra, hogy folyamatosan fejlesszük magunkat és a cég felszereltségét, technológiáját. Nincs megkötve, hogy mi az, amihez nem nyúlhatunk hozzá és mi az, amihez igen.

Mit tekintesz a legnagyobb sikerednek a cégnél?

P.I.: A nyomtatáskezelést sikerült egy kézbe, egy programba összefogni. Illetve végre elérjük azt, hogy egy enterprise környezetben tudjon az informatika működni. Ez lesz a legnagyobb siker, ami hamarosan beérik. Ez a három fős csapatunk és egy külsős kolléga közös sikere.

Mit tekintesz a legnagyobb kihívásnak a munkád során?

P.I.: Az informatika háttérben zajló folyamat. Akkor jó, ha nem is nagyon veteti észre magát. Ahogy említettem, jelenleg azon dolgozunk, hogy informatikailag is megteremtsük a nagyvállalati hátteret. A meglévő rendszerek és az új üzemeltetése is kellő kihívást jelent.

Miért szeretsz az Autóflex-KNOTT Kft-nél dolgozni?

P.I.: Nagyon jól érzem magam, mert itt önállóan tudok dolgozni. Nincsenek olyan kötöttségek, mint korábban. Elég jól kijövünk a vezetőséggel. Bármi, ami olyan hiányosság vagy fejlesztés, amit meg kell oldani, azt megoldjuk. Ha kell egy új alkatrész, akkor azonnal tudjuk pótolni. Az IT infrastruktúrában is folyamatosak az újítások. Itt sokkal gyorsabb, rugalmasabb minden, mint a korábbi munkahelyemen. Ez egy olyan cég, ami sose áll meg, mindig megy előre. Folyamatosan építenek, bővítenek, nagyon komoly berendezéseket helyeznek üzembe. Itt van egy jövőképe az embereknek. Utánfutóra mindig lesz szükség. A vezetés türelemmel, kérdezve, érdeklődve hallgat végig. Együtt lehet dolgozni az egész céggel. A fizikai kolléga is bátran fordulhat hozzánk, segítünk. Sosincs elutasítva senki. Sokat járok az üzembe. Nagy távolságokat kell bejárni. Még arra is figyel a cég, hogy minél hatékonyabb legyen a mozgás. Van szolgálati biciklink, illetve egy elektromos, platóval rendelkező tricikli, amelyek lehetővé teszik a szűk hely ellenére a gyors és rugalmas közlekedést a gyártelepen belül.

Milyen a munkahelyi légkör és milyen a csapatmunka?

P.I.: A csapat nagyon jó. Mindössze hárman vagyunk, de úgy optimalizáljuk a rendszereinket, hogy el tudjuk látni a feladatokat. Mindig konszenzusra jutunk. Attilát már régóta ismerem. Együtt jártunk általános és középiskolába. Ő hívott ide. Tibivel is baráti a viszony. Jó velük dolgozni, mert félszavakból is megértjük egymást. Úgy általában a cégnél is jól megértetem magam. Jó a környezet. Mindig az emberek a legfontosabbak. Családias a légkör. Itt segítik egymást az emberek. Lehet is segítséget kérni és kap is segítséget, a privát dolgokhoz is.

Hogyan töltődsz a hétköznapi mókuskerékből kiszakadva?

P.I.: Szeretek otthon a ház körül tenni-venni. Barkácsolni. Sokat kerékpározunk, járok úszni. Igyekszek sok időt tölteni a családdal.

Mit üzennél a meglévő és leendő kollégáknak?

P.I.: Nem szabad félni a feladattól. Ha mersz kérdezni, kedvesen és örömmel válaszolnak. Ha nem is tudod megcsinálni, legalább lássák rajtad, hogy akarod és merj segítséget kérni. Aktívan kell dolgozni és előbb-utóbb minden menni fog.

Köszönjük a beszélgetést Palkovits Istvánnak. Amennyiben aktuális állásajánlatainkról érdeklődne, kattintson az alábbi gombra!