Nincs utánfutó Knott nélkül!
Minden alkatrész egy kézből.

Ismerjen meg minket! – Interjú Sárközi Sándorral

Mai interjúnkban Sárközi Sándorral beszélgettünk, aki már 1991-ben kezdett a cégünknél dolgozni. Végigjárta a szamárlétrát, így, ha valaki, akkor ő tudja, milyen az Autóflex-KNOTT-nál dolgozni. Fogadják szeretettel!

Mióta erősíted az Autóflex-KNOTT Kft csapatát?

S.S.: 1991. április 15-től vagyok a cégnél.

Ez az első pozíciód? Ha nem, akkor hogyan kezdted a pályafutásod?

S.S.: Nem, több pozícióban dolgoztam a cégnél. Kezdetben műszaki rajzolóként és tervezőként dolgoztam, majd fokozatosan előléptettek és új munkaköröket kaptam, mint gyártáselőkészítő, gyártáselőkészítés vezető, tengely üzemvezető, KTL üzemvezető, majd belföldi értékesítés vezető lettem. Jelenleg az értékesítés mellett a belföldi gyártásért felelek.

Milyen személyes motivációid vannak? Hogyan képzeled el a jövőd a cégnél?

S.S.: Nagyon fontosak számomra a személyes kapcsolatok, ezért mindent megteszek, hogy fenntartsam a jó viszonyt a cég vezetőivel, a tulajdonosokkal, valamint a kollégákkal és az ügyfelekkel is. Célom, hogy ügyfélközpontú hozzáállással és a legjobb megoldásokkal szolgáljuk ki a vevőket. A jövőben is szeretném fenntartani a pozitív és szoros kapcsolatot mindenkivel, és hozzájárulni a cég sikeréhez.

Mit tekintesz a legnagyobb sikerednek a cégnél?

S.S.: Az egyik legnagyobb siker, hogy az előzőekben felvázolt célokat folyamatosan sikerül megvalósítani pl.: hogy sikerült jó kapcsolatot kialakítanom a kollégákkal és ügyfelekkel. Fontosnak tartom, hogy segítsünk az ügyfeleknek megoldani problémáikat, és ha valami nem megoldható a cégen belül, akkor irányítjuk őket a megfelelő helyre. Ügyfélközpontú hozzáállásunkra vagyok büszke. Alapelvem, hogy a személyes kapcsolatokat nem kihasználni kell, hanem felhasználni.

Mit tekintesz a legnagyobb kihívásnak a munkád során?

Régebben a standard megoldásokból oldottuk meg az ügyfeleink problémáit. Ma már egyre nagyobb az egyedi megoldások és az azonnali kiszolgálás iránti igény.

Bár jelentős raktárkészlettel rendelkezünk a leggyakrabban szükséges alkatrészekből, az ügyfeleknek meg kell érteniük, hogy a sok újdonság miatt nem minden terméket tudunk raktáron tartani és olykor kihívás ezt az információt nekünk megfelelő módon átadnunk számukra. Igény lenne például arra is, hogy alvázszám alapján tudjunk adni alkatrészt, ahogy az autóknál, de ez jelenleg nem megoldható.

A cég működése szempontjából kihívás az újdonságok, sokféleségek lekövetése. Ehhez pedig a szervezeti egységünknek alkalmazkodnia kell. Továbbá nagy hangsúlyt fektetünk a kollégák motiválására és az egységes munkavégzés biztosítása is komoly kihívás, de az ügyfelek elégedettsége érdekében mindent megteszünk, hiszen minden kollégánk munkája ugyanolyan fontos a célunk elérése érdekében.

Miért szeretsz az Autóflex-KNOTT Kft-nél dolgozni?

S.S.: Izgalmas, hogy rendkívül változatosak a feladataink. Fizikailag elfáradhatunk, de frissen tartja az agyat. Nem tudunk belepunnyadni a szürke hétköznapokba.

Milyen a munkahelyi légkör és milyen a csapatmunka?

S.S.: A legnagyobb kihívás, hogy a kollégáinkat is abban a lázban tartsuk, mint amiben mi, vezetők vagyunk. Azon dolgozunk, hogy fenntartsuk a motivációjukat, lelkesedésüket, tempójukat.

Mit kell tudni rólad, mivel töltöd a szabadidőd, hogyan töltődsz a hétköznapi mókuskerékből kiszakadva?

S.S.: Közéleti blogot írok, amely fontos szabadidős tevékenységem. Nagy szabadságot ad számomra. Emellett nagyon szeretem a rendszeres agytornát, amely új kihívások elé állít.

Mit üzennél a meglévő és leendő kollégáknak?

S.S.: Becsüljék meg ezt a munkahelyet, mert megfelelő stabilitást és családias légkört biztosít számunkra. Van szigor, nálunk is teljesíteni kell, ugyanakkor az egyéni problémákat is igyekszünk figyelembe venni, és mindent megteszünk a munkatársak támogatásáért. Az EQ (érzelmi intelligencia) kiemelkedően fontos.

A mai világban, ha van egy kis súrlódás, sokan egyből munkahelyváltáson gondolkodnak, de a munkavégzés során mindenhol felmerülhetnek problémák, amelyeket meg kell oldanunk. A csapatunk nagy erénye, hogy közös erővel, egymást támogatva meg is tudjuk oldani. A kitartó munka és az ügyfélközpontú hozzáállás nagyon fontos a sikerünk szempontjából.

 

Köszönjük a beszélgetést Sárközi Sándornak. Amennyiben aktuális állásajánlatainkról érdeklődne, kattintson az alábbi gombra!