Nincs utánfutó Knott nélkül!
Minden alkatrész egy kézből.

Ismerjen meg minket! – Interjú Borbás Lászlóval

Nagyon fontos célunk, hogy multinacionális vállalatként is megmaradjunk családi, emberközpontú szervezetnek. Kecskeméti telephelyünkön 400-500 ember dolgozik. Interjúkat készítünk munkatársainkkal, hogy jobban megismerhesse cégünket és azt a légkört, amelyben munkatársaink tevékenykednek. Az alábbi interjút Borbás Lászlóval, az Autóflex-KNOTT belföldi értékesítési vezetőjével készítettük, fogadja szeretettel!

Mióta erősíted az Autóflex-KNOTT Kft csapatát?

B.L.: 2022 január 1-től.

Ez az első pozíciód? Ha nem, akkor hogyan kezdted a pályafutásod?

B.L.: Belföldi értékesítési csapatvezetőként kezdtem. Az iparágon belülről, 20 éves szakmai tapasztalattal érkeztem.

Milyen személyes motivációid vannak?

B.L.: Az motivál, hogy az Autóflex-KNOTT egy nagy multinacionális cég, ami jelentős részben magyar kézben álló, családi vállalkozás is egyben. Szakmailag előrelépés számomra, mert a cég, ahonnan jöttem, Magyarországon egy jóval kisebb egységgel működik. Kereskedőként közvetlenül bele lehet látni a gyártásba. Izgalmasabb, sokrétűbb a munka. Ezzel együtt nagyobb felelősség is persze. Ugyanakkor nagy érték, hogy komoly, világszerte ismert és elismert termékeket gyártunk.

Van bennem egyfajta maximalizmus, igényesség. Ha valamit csinálunk, akkor az legyen rendben, működjön jól, ne csak az időt töltsük el.

Mit tekintesz a legnagyobb sikerednek a cégnél?

B.L.: Jelentősen előre léptünk a folyamataink optimalizálásában. Sokkal rendezettebben működik a raktár, az adatkezelés, a nyilvántartás, a teljes adminisztráció. Mindez hozzájárult ahhoz, hogy hatékonyabbá váljon a részlegünk. Szerencsére a kollégák is nyitottak voltak a változásokra és ma már ők is érzékelik ennek előnyeit. Így kevésbé stresszes környezetben dolgozhatnak és ráadásul motiváltabbak is.

Mit tekintesz a legnagyobb kihívásnak a munkád során?

B.L.: A nagy szervezet sajátossága, hogy lassabban mennek végig a változások, mint ahogy szeretném, ugyanakkor ennek számos előnye is van, hiszen, nincs annyira kitéve a piac viszontagságainak. Mint egy elefánt, megy előre és mindig eléri a célját.

A részlegünkön 11 fős a csapat. Rengeteg funkciót kell ellátnunk, egy emberre is sokkal több feladat hárul. Multifunkcionálisnak kell lenni. Ez olykor kihívás, de pont az a szépsége, hogy nagyon változatosak a feladataink.

Miért szeretsz az Autóflex-KNOTT Kft-nél dolgozni?

B.L.: Magyar gyökerű multinacionális vállalat. Mégis másképp működik, mint egy olyan multi, ami személytelen, ahol nem ismerjük közvetlenük a tulajdonosokat. Itt most is a család tagjai vezetik a céget, benne vannak a mindennapos munkában, nem csak egy igazgatótanács.

Az látszik, hogy a tulajdonosok nem elsődlegesen az azonnali profitért és az osztalékért dolgoznak, hanem hogy hosszútávon működjön a cég ebben a szektorban. Mindez nagyfokú biztonságot, kiszámíthatóságot biztosít az értékteremtő munkához a kollégáknak is.

Milyen a munkahelyi légkör és milyen a csapatmunka?

B.L.: Jó a csapat, jól kiegészítjük egymást. Tudunk együttműködni. Helyenként vannak konfliktusok, amik a problémák megoldására irányulnak, nem egymással szemben. Szeretem, amikor egyedi vevői igényekre, amelyek akár bonyolultabbak is, sikerül megoldást találni. Sokszor meg tudunk oldani olyan problémát is, ami elsőre lehetetlennek tűnik, ami a jó csapatmunka érdeme is. Sok sikerélményben van részünk a közös munkában.

Mit kell tudni rólad, mivel töltöd a szabadidőd, hogyan töltődsz a hétköznapi mókuskerékből kiszakadva?

B.L.: Szeretek olvasni, filmet nézni, elsősorban otthon, szeretem az érdekes történeteket. Érdekelnek a technikai újdonságok, a „kütyük” világa, de a nagyvilág úgy általában is érdekel. Azaz, hogy mi, mitől és miért működik, tulajdonképpen a kíváncsiság a hobbym, azt hiszem.

Mit üzennél a meglévő és leendő kollégáknak?

B.L.: Kössék fel a gatyát! Az utóbbi időben hektikus a piac, de biztos, hogy az utánfutó nem megy ki a divatból. Ha a jövőbeli kollégák tudnak rugalmasak lenni, egy rendkívül stabil munkahelyet szerezhetnek maguknak, ahol támogató, emberközpontú a hozzáállás. Például, ha úgy alakul, igyekszünk figyelembe venni a kollégák magánéleti problémáit, és lehetőségeink szerint támogatni őket. Ha sürgősen el kell mennie elintézni valamit, lehetővé tesszük átszervezéssel, átcsoportosítással. Szerencsére olyan csapat alakult ki, amelyben kölcsönösen rugalmasan állnak egymáshoz és támogatják egymást kollégáink.

 

Köszönjük a beszélgetést Borbás Lászlónak. Amennyiben aktuális állásajánlatainkról érdeklődne, kattintson az alábbi gombra!