Nincs utánfutó Knott nélkül!
Minden alkatrész egy kézből.

Utánfutó csatlakozó kisokos

Az autó és az utánfutó másodlagos kapcsolódási pontja az elektromos rendszerük kapcsolata, amelynek meghatározó része az utánfutó csatlakozó.

Utánfutó csatlakozó választás

Az utánfutó csatlakozó egy dugaljzatból és egy dugvillából áll, illetve szükség esetén egy adapter iktatható a kettő közé. Általában kétféle utánfutó csatlakozó létezik: a 7 pólusú csatlakozó és a 13 pólusú csatlakozó.

Az autónkat érdemes 13 pólusú utánfutó csatlakozóval felszereltetni, hiszen ebben az esetben is van megoldás arra, hogy tudjunk vontatni 7 pólusú dugvillával szerelt utánfutót. Ehhez mindössze egy kis költségű, átalakító csatlakozó 13-7 szükséges. Ez a 13 pólusú elektromos csatlakozót alakítja át a Magyarországon használt 7 pólusú csatlakozóra.

Kapható átalakító csatlakozó 7-13 is, amely lehetővé teszi, hogy egy 7 pólusú csatlakozóval szerelt autóra kapcsoljunk rá egy 13 pólusú elektromos csatlakozóval ellátott utánfutót, amely a német szabvány.

Vegyes kapcsolat (7/13 vagy 13/7) esetén tudni kell, hogy csak a legfontosabb berendezések működnek (helyzetjelző, irányjelző világítás).

 

Utánfutó csatlakozó bekötése

A weboldalunkon található útmutatók segítséget nyújtanak az utánfutó csatlakozó bekötéséhez:

7 pólusú csatlakozó bekötése

https://www.autoflex.hu/app/uploads/2017/11/7polusu_dugvilla_bekot.pdf

13 pólusú csatlakozó bekötése

https://www.autoflex.hu/app/uploads/2017/11/13polus_bekot.pdf

 

A jó minőségű utánfutó csatlakozó ismérvei

  • Fontos a masszív, zárt műanyag ház, amely nagyobb ellenállóságot biztosít az időjárással és a korrózió veszéllyel szemben.
  • Külön figyelmet igényel a dugaljzat fedelének a minősége. Ideális esetben a felhasználónak felnyitáskor nincs olyan érzete, hogy bármelyik pillanatban letörhet.
  • Az érintkezők rézvillái kereszthornyos bemetszéssel rendelkeznek a stabil villamos érintkezés érdekében.

Ha az utánfutók biztonságos és hatékony működéséhez szükséges minőségi alkatrészeket, többek között elektromos tartozékokat keres, megvásárolhatja raktárról  webáruházunkban, megrendelheti a rendeles@autoflex.hu címen vagy érdeklődjön a belföldi értékesítés +3676502058-as telefonszámán.