Nincs utánfutó Knott nélkül!
Minden alkatrész egy kézből.

Utánfutó karbantartása és a városi legendák: mi igaz és mi nem?

Az utánfutó karbantartása körül sok városi legenda kering. Természetesen nem mind igaz, így most tiszta vizet öntünk a pohárba. Mit szabad és mit nem, hogy megelőzzük az utánfutó és alkatrészei idő előtti öregedését, elhasználódását? Mostani blogbejegyzésünkben erre keressük a választ.

Utánfutó karbantartása és a városi legendák: mi igaz és mi nem? autoflex.hu

Utánfutó alváz és tengely védelme a rozsda ellen

Városi legenda: Az utánfutó alját és a tengelyt jó alaposan le kell kezelni fáradt olajjal, és mielőtt az olaj megszáradna, egy poros útra kell hajtani az utánfutóval. Az olaj és a por kettőse tökéletes bevonatot képez, amely véd az esővíz, a sár, a hó, a jég korrodáló hatásától. Nem fog utánfutónk alváza és a tengely sem rozsdásodni.

Igaz vagy sem? NEM IGAZ! A fáradt olaj egy idő után savasodik a lemez és fém felületeken, és foltokban rozsda jelentkezik. Ezért nem véd a korrodálódástól.

Mi a megoldás? Bitumenes alvázvédő, amely garantáltan véd a fémlemezek korrodálódásától! Ha pedig eljárt az idő a tengely felett, akkor segítünk, hogy megtalálja az utánfutójához tökéletes változatot.

Utánfutó tárolása

Városi legenda: Az utánfutó kültéri tárolása nem gond tavasszal, nyáron, csapadékmentes időben.

Igaz vagy sem? NEM IGAZ! Lehet, hogy a napfény nem tesz különösebb kárt az utánfutónk szerkezetében, de a gumiabroncsban annál inkább. Így nem szabad a szabad ég alatt tárolni utánfutónkat huzamosabb ideig, még csapadékmentes időszakban sem. Ha nincs garázsunk, akkor féltető alatt, vagy letakarva tároljuk, hiszen a gumiabroncsot a nap károsítja, kiszárítja, repedések keletkeznek rajta, mely egy idősebb gumi esetén az egész futófelület leválását eredményezi. Emellett fontos megemlíteni, hogy nem csupán a futófelület és a profilmélység a mérvadó gumiabroncsunk állapotánál. 10 évnél régebbi gumit ne használjunk utánfutónkon!

Mi a megoldás? Tároljuk utánfutónkat mindig fedett helyen: garázsban, féltető alatt vagy takarjuk le a csapadék és a nap sugarai elől! Indulás előtt mindig ellenőrizzük a gumiabroncsok állapotát! Ha elhasználódtak, akkor cseréljük le új gumiabroncsra őket!

Az izzók és az érintkezés

Városi legenda: Akár új, akár régebbi lámpa esetén, ha nem jó az érintkezés a lámpatest és az izzó között, használjunk kontakt spray-t!

Igaz vagy sem? IGAZ! Ha kontakt spray-vel fújjuk be az izzó érintkező felületét, akkor az a nedvességet, párát távol tartja, éppen ezért jobban fog érintkezni. Sőt, az élettartamát is meghosszabbíthatjuk vele. Ne feledjük, hogy minden indulás előtt ellenőrizzük le, hogy lámpáink megfelelően működnek-e az utánfutón!

Ha bármilyen Autóflex-Knott utánfutó alkatrészre van szüksége, akkor megvásárolhatja webáruházunkban, megrendelheti a rendeles@autoflex.hu címen vagy érdeklődjön belföldi értékesítés +3676502058-as telefonszámán.