Nincs utánfutó Knott nélkül!
Minden alkatrész egy kézből.

Utánfutó gumiabroncs Kisokos

Az utánfutó gumiabroncsokkal kapcsolatban is minden évben felvetődik számos kérdés. Mostani blogbejegyzésünkben ezekre keressük a választ.

Utánfutó gumiabroncs Kisokos autoflex.hu

Mikor cseréljük le utánfutónkon a nyári gumiabroncsokat télire?

Mindenki kívülről fújja, hogy személygépjármű esetében 7 fok alatt téli gumit kell használni. Magyarországon az utánfutókon nem szokták a téli és nyári gumiszettet cserélgetni. Ha rendelkezünk egy jó minőségű, jó állapotú gumival, akkor azt bátran használhatjuk télen és nyáron egyaránt. Ha külföldre mennénk utánfutóval, érdemes ellenőrizni az adott országban érvényes szabályokat, hiszen nem egységesek az utánfutó gumiabroncsaira vonatkozó előírások.

Hogyan ellenőrizzük a gumiabroncsok állapotát az utánfutón?

A legfontosabb, hogy amikor csatlakoztatjuk az utánfutót a személygépkocsinkhoz, akkor mindenképpen emeljük abroncsaink nyomását az előírt értékre! Az abroncsok állapotát minden indulás előtt ellenőriznünk kell. Hogyan?

Nézzük át az abroncsokat, majd simítsuk őket végig kézzel is, mind a belső, mind a külső oldalfalat beleértve, illetve a futófelületről se feledkezzünk meg! Így tudjuk észlelni a sérülést, vágást, szálszakadást. Ezt az utánfutón és autónkon is ejtsük meg! Az utánfutó nagyobb súlya miatt egy szálszakadás a gumi oldalfalán akár defekthez is vezethet.

Hogyan ellenőrizzük, hogy megfelelő-e a gumiabroncs profilmélysége?

1,6 milliméteres minimális bordamélységre vonatkozó hazai és uniós előírás vonatkozik az utánfutókon lévő gumiabroncsokra is. Jó ötlet 1,6 milliméteres bordamélységgel belevágni a téli időjárásba? A tapasztalat szerint nem! Egy téligumi havas és jeges úton a 4 milliméteres profilmélység alatt nem garantálja a biztonságos teljesítményt. Télen a guminál havonta ellenőrizzük a profilmélységet a biztonságos közlekedés érdekében.

Hogyan ellenőrizzük a profilmélységet? Autósboltban vagy benzinkúton kapható profilmélységmérő segítségével. De ha minden kötél szakad, akkor 100 forintos érme segítségével is megvizsgálhatjuk gumiabroncsainkat. Ha a 100 forintos érme ezüst peremét részben fedi a horony, akkor a gumi profilmélysége a 4 milliméteres határ alatt van. Télen már ne közlekedjünk ezzel az abronccsal!

Mit tegyünk, ha új gumiabroncsot kell vennünk?

Forduljon az Autóflex-Knotthoz! Webáruházunkban megtalálja az utánfutójának megfelelő kereket, keréktárcsát és abroncsot is.

Indulás előtt mindenképpen győződjünk meg arról, hogy az utánfutónkon minden tökéletesen működik! Ha bármilyen Autóflex-Knott utánfutó alkatrészre van szüksége, akkor megvásárolhatja webáruházunkban, megrendelheti a rendeles@autoflex.hu címen vagy érdeklődjön belföldi értékesítés +3676502058-as telefonszámán.