Nincs utánfutó Knott nélkül!
Minden alkatrész egy kézből.

Webáruház

Sajtóvisszhang

5-tengelyes Mazak csőlézer bővíti az Autoflex-Knott lehetőségeit

Az Autoflex-Knott egy új Mazak 3D Fabri Gear MK II 220 lézeres csővágó géppel bővítette gépparkját. A gépátadó ünnepséget egy házi kiállítással kötötték egybe, melyre számos magyar és külföldi érdeklődőt is meghívtak.

A december 6-i kiállításon az Autoflex-Knott termékpalettájának jelentős része kiállításra került, mint utánfutó-tengelyek, ráfutófék rendszerek, kapcsolófejek, tekerős lábak
és számos más utánfutó alkatrész.

A kiállítás mellett a résztvevők az Autoflex teljes gyártási folyamatába nyerhettek betekintést a zártszelvény-készítéstől a gumialkatrészek elkészítésén át a tengelygyártásig és azok teszteléséig.

A Mazak lézervágó gépet Hiroyuki Yamazaki, a Yamazaki Mazak Europe helyettes ügyvezető igazgatója adta át, majd Dr. Gaetano Lo Guzzo, a Yamazaki Mazak európai lézertechnológiai üzletágának igazgatója tartott részletes előadást a Mazak szervezeti felépítéséről és múltjáról. Előadása végén a lézergép paramétereit és technológiai újításait is ismertette a hallgatósággal.

A helyi alkalmazást, melyet már egy Yaskawa Motoman robotkar felhasználásával automatizáltak, Gabriele Peruzzo, a Mazak Italia Srl európai alkalmazástechnikai vezetője mutatta be.

Az Autoflex az első magyar cég, ahol a Mazak lézeres csővágó gépét üzembe állították.
A gépet az őszi EMO Hannover kiállításon mutatták be a nagyközönség számára, ahol csapatunk lencsevégre kapta Peruzzo úr bemutatásában. Korábbi cikkünkben a gép legfontosabb paraméterei is megtalálhatók.

Az Autoflex a Fabri Gear berendezést az utánfutók szerkezeti elemeinek vágására használja. A házon belül legyártott zártszelvények megmunkálása összeillesztéshez illetve hegesztéshez az új lézervágó gép segítségével egy lépésben végezhető el, ami jelentősen csökkenti a termékek átfutási idejét.

Az esti záróünnepség alatt H. Szabó Sándor, az Autoflex ügyvezető igazgatója így köszönte meg az elmúlt év munkáját:

“Az elmúlt év a technológiai fejlődés éve volt. Bár nehéz évet zártunk, ez volt a legjobb. Szeretném megköszönni a Mazak csapatának, hogy ilyen rövid idő alatt sikerült véghez vinni a beruházást. A következő három évben szeretnénk ugyanebbe az irányba tovább haladni és további fejlesztéseket megvalósítani. Köszönöm a Mazak japán csapatának, az olasz csapatnak és a magyar csapatnak, akik együtt dolgoztak a projekt sikerességén, tökéletes munka volt!”

A teljes cikk, videóval és képekkel az alábbi linken olvasható:
forrás: CNC Media
2014.02.18

A korszerű ipar bölcsői

Kecskemét első ipari parkját, a Technik Park Heliportot – Kecskemét-Kadafalván – még 1995-ben hozta létre a névadó Technik-Park Heliport Kft. A mintegy 47 hektáros hasznos terület fejlesztője és üzemeltetője is ezen társaság, amely mögött anyavállalata, a németországi Elring Klinger AG, a világ legnagyobb autóipari beszállítói között számon tartott, motortömítők gyártására szakosodott részvénytársaság áll.

Az itt működő cégek sorában olyan – a nemzetközi piacon is elismert, valamint a hazai iparban jeleskedő – társaságok találhatók, mint a német Freudenberg Simmerringe Kft.,
az amerikai Thomas & Betts Kft., a hamburgi székhelyű Ritz Kft., a magyar–német Autóflex-Knott Kft. és a Lux Gépjárműalkatrész Gyártó Kft. Idén újabb céggel bővül a lista: újabb 4,6 hektáron a Bosal Autóflex Kft. két éven belül – 700 millió forintos beruházással – két 16 ezer négyzetméteres autóalkatrész-gyártó csarnokot épít, amellyel 200 új munkahelyet teremt.

A teljes cikk már nem érhető el.
forrás: Napi Online
2007.05.04.